Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2023,
20.28

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

Natisni članek

zaseg Gorica policija zlato

Petek, 16. 6. 2023, 20.28

10 mesecev, 2 tedna

Italijanski policisti ob meji s Slovenijo zasegli 20 kilogramov zlata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37
Zlato | Policisti so zlato zasegli, ob tem pa tudi večjo vsoto denarja v gotovini, nekaj mobilnih telefonov in tovornjak. Oba voznika so po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa ovadili zaradi pranja denarja. | Foto Fortrade Cyprus Ltd.

Policisti so zlato zasegli, ob tem pa tudi večjo vsoto denarja v gotovini, nekaj mobilnih telefonov in tovornjak. Oba voznika so po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa ovadili zaradi pranja denarja.

Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Italijanska finančna policija v Gorici je v dveh ločenih akcijah ob meji s Slovenijo pred dnevi zasegla okoli 20 kilogramov zlata, katerega skupna vrednost znaša skoraj 1,8 milijona evrov, danes poročajo italijanski mediji. Zlato so našli v vozilih z madžarskimi registrskimi oznakami, ki sta ju vozila turška državljana.

Policisti so 23. maja pri nekdanjem mejnem prehodu pri Štandrežu v dostavnem kombiju madžarskih registrskih tablic našli 12 kilogramov čistega zlata. Voznik kombija, turški državljan, je z veliko hitrostjo vozil v smeri Slovenije.

Policisti so voznika ustavili. Na vprašanje, ali kaj prevaža, je odgovoril, da nima česa prijaviti. Ob pregledu prenosnega hladilnika v kabini so našli 30 zlatih palic in folij za skupno 12 kilogramov čistega zlata, na katerih ni bilo žiga o izvoru. Poleg zlata v vrednosti okrog milijona evrov so zasegli še denar v gotovini in nekaj prenosnih telefonov, na spletni strani poroča Primorski dnevnik.

Nekaj dni pozneje je druga patrulja goriških finančnih policistov pri Moščenicah ob kontroli tovornjaka z madžarskimi registrskimi tablicami, ki ga je prav tako vozil turški državljan, odkrila skoraj devet kilogramov čistega zlata, prav tako brez potrebnih oznak. Vrednost zlata ocenjujejo na okoli 750 tisoč evrov.

Picture1_zlato
Novice V BiH odkrili novo nahajališče zlata
Zlato
Novice Cena zlata je dosegla zgodovinski vrh
Ne spreglejte