Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2011,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pakistan napad

Torek, 17. 5. 2011, 13.05

8 let

Islamabad: Nato napadel mejno postojanko pakistanske vojske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dva tedna po smrti vodje Al Kaide Osame bin Ladna v Pakistanu, ki so ga ubile ameriške posebne enote, se odnosi med Islamabadom in zahodnimi silami znova zaostrujejo.

V napadu helikopterja zveze Nato na postojanko pakistanske vojske ob meji z Afganistanom sta bila danes ranjena dva pakistanska vojaka, navajajo pakistanski obveščevalni viri.

Izstrelek zadel mejno postojanko Kot je povedal predstavnik pakistanske obveščevalne službe, ki ni želel biti imenovan, je eden od izstrelkov iz Natovega helikopterja, ki je priletel iz Afganistana, zadel mejno postojanko na območju Data Hel v Severnem Vaziristanu. Natov helikopter naj bi se 20 minut zadrževal v pakistanskem zračnem prostoru, nato pa se je umaknil, ko je na območje priletel pakistanski vojaški helikopter, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Predstavnik Natovih sil v Afganistanu John Dorrian je potrdil, da so Natovi helikopterji danes leteli v bližini meje s Pakistanom in da je prišlo do "incidenta". Preiskava o dogodku še poteka, je dejal.

Predstavnik koalicijskih sil, ki ni želel biti imenovan, pa je povedal, da se je incident zgodil zgodaj davi, ko je bilo Natovo vojaško oporišče v Afganistanu tarča obstreljevanja s pakistanske strani. Na območje sta poletela dva helikopterja, da bi nudila podporo, eden od njiju pa je streljal preko meje, potem ko so nanj dvakrat streljali s pakistanske strani, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Kršenja pakistanskega zračnega prostora Pakistanska vojska je ob dogodku izrazila oster protest pri Natu v Afganistanu zaradi kršenja pakistanskega zračnega prostora.

Pakistanski vojaki streljali na ameriški helikopter "Dva Natova helikopterja sta v zgodnjih jutranjih urah kršila pakistanski zračni prostor pri Admi Kotu v Severnem Vaziristanu," je sporočila vojska. Kot so še navedli, so vojaki na mejni postojanki streljali na helikopterje in v izmenjavi ognja sta bila dva vojaka ranjena.

V podobnem incidentu lani jeseni sta bila ubita dva pakistanska vojaka, Pakistan pa je zaradi dogodka za teden dni zaprl ključni mejni prehod z Afganistanom, preko katerega Nato oskrbuje svoje enote v Afganistanu.

Ne spreglejte