Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2019,
9.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

17

Natisni članek

Afganistan talibani Donald Trump

Nedelja, 8. 9. 2019, 9.00

4 leta, 7 mesecev

Donald Trump odpovedal tajno srečanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

17

Donald Trump | Trump si želi umakniti ameriške vojake iz Afganistana, vendar talibanski napadi to otežujejo. Ameriški pogajalec s talibani Zalmay Khalilzad je pred dvema tednoma naznanil načelni dogovor o začetku umika ameriških vojakov, ki potrebuje le še Trumpovo odobritev, konec preteklega tedna pa se je nenadoma vrnil v Katar na pogajanja s talibani, ki jih je pred tem označil za končana. | Foto Reuters

Trump si želi umakniti ameriške vojake iz Afganistana, vendar talibanski napadi to otežujejo. Ameriški pogajalec s talibani Zalmay Khalilzad je pred dvema tednoma naznanil načelni dogovor o začetku umika ameriških vojakov, ki potrebuje le še Trumpovo odobritev, konec preteklega tedna pa se je nenadoma vrnil v Katar na pogajanja s talibani, ki jih je pred tem označil za končana.

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto sporočil, da odpoveduje za danes predvideno do zdaj tajno srečanje s predstavniki talibanov in afganistanske vlade v Camp Davidu. Tako se je odločil zaradi bombnega napada v Kabulu, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, med njimi ameriški vojak. Odgovornost za napad z avtomobilom bombo so prevzeli talibani.

"Skoraj nihče ni vedel, da se bodo glavni talibanski voditelji in posebej predsednik Afganistana v nedeljo srečali z menoj v Camp Davidu. V ZDA bi prišli nocoj. Na žalost pa so za vzpostavitev lažnega pritiska priznali napad v Kabulu, v katerem je umrl eden od naših velikih vojakov in 11 drugih ljudi. Nemudoma sem odpovedal srečanje in preklical mirovna pogajanja," je tvitnil Trump.

Trump je dodatno tvitnil vprašanje, kakšni ljudje bi pobili toliko ljudi, da si izboljšajo pogajalske položaje. "Niso si jih, ampak so jih le poslabšali. Če ne morejo sprejeti prekinitve ognja v času zelo pomembnih mirovnih pogajanj in bi ubili 12 nedolžnih ljudi, potem verjetno tako ali tako nimajo moči, da se pogajajo o smiselnem sporazumu. Koliko desetletij so se še pripravljeni boriti?" je zapisal.

Novice Odkritje Trupovega kipa zaradi prevelikega zanimanja odpovedano #foto #video
Donald Trump
Novice Trump objavil fotografijo domnevne eksplozije iranske rakete
Ne spreglejte