Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 1. 2009,
9.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 13. 1. 2009, 9.42

8 let, 5 mesecev

Bush se pripravlja na poslovilni nagovor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ameriški predsednik George Bush se bo v četrtek zvečer dokončno poslovil od Američanov, ki jih je vodil osem let, so napovedali v Beli hiši.

V najbolj gledanem terminu bo imel preko ameriški televizij zadnji nagovor, je sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Dana Perino. V nagovoru naj bi podprl Obamo Po napovedih Perinove naj bi bil nagovor namenjen predvsem pogledu naprej in podpori njegovemu nasledniku Baracku Obami, ki ga bo uradno nasledil 20. januarja.

Poslovilni govori so postali nekakšna tradicija ameriških predsednikov, ki zapuščajo Belo hišo. Od Američanov se je ob predaji mandata v televizijskem nagovoru poslovil tudi Bill Clinton.

Na zadnji novinarski konferenci branil svojo zapuščino Bush je sicer imel v ponedeljek svojo zadnjo uradno novinarsko konferenco, na kateri je branil dediščino svojega predsedovanja in zavrnil kritike na račun "vojne proti terorizmu", invazije na Irak in gospodarstva. Pri tem je izpostavil povečanje števila vojakov v Iraku in prizadevanja za rešitev gospodarstva, ki je zašlo v najhujšo recesijo po veliki depresiji.

Ne spreglejte