Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

Natisni članek

Nemčija Evropska unija migracije Angela Merkel

Nedelja, 17. 6. 2018, 13.00

5 let, 10 mesecev

Bild: Angela Merkel v kratkem načrtuje izredni vrh vpletenih članic EU o migracijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

Angela Merkel | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemška kanclerka Angela Merkel si prizadeva za pripravo izrednega vrha o migracijah s predstavniki vpletenih držav članic EU. Kot na svoji spletni strani še poroča nemški časnik Bild, ki se sklicuje na vladne predstavnike več članic EU, naj bi srečanje potekalo še pred rednim vrhom EU, ki bo 28. in 29. junija.

Angela Merkel naj bi želela o reševanju migracijske krize govoriti predvsem s predstavniki Grčije, Italije in Avstrije, nejasno pa naj bi bilo, ali naj bi na srečanju sodelovali tudi predstavniki Španije in drugih držav s t. i. balkanske migracijske poti, dodaja Bild.

Kot je za časnik povedal neimenovani predstavnik italijanske vlade, odločitev o tem za zdaj ni sprejeta, saj so še v fazi načrtovanja. Prav tako še ni točno določen datum izrednega vrha.

Aquarius
Novice Potem ko sta ladjo z migranti zavrnili Italija in Malta, jo je sprejela Španija

Nemška kanclerka se je sicer na domačem političnem prizorišču znašla v težavah zaradi razhajanj z notranjim ministrom Horstom Seehoferjem, ki si prizadeva  za zaostritev politike in vztraja, da bi na nemških mejah zavračali vse prosilce za azil, ki so jih že registrirali v drugih članicah EU. | Foto: Reuters Nemška kanclerka se je sicer na domačem političnem prizorišču znašla v težavah zaradi razhajanj z notranjim ministrom Horstom Seehoferjem, ki si prizadeva za zaostritev politike in vztraja, da bi na nemških mejah zavračali vse prosilce za azil, ki so jih že registrirali v drugih članicah EU. Foto: Reuters

Razhajanja v nemški migracijski politiki

Nemška kanclerka se je sicer na domačem političnem prizorišču znašla v težavah zaradi razhajanj z notranjim ministrom Horstom Seehoferjem iz vrst bavarske CSU glede obravnave migrantov, ki prihajajo v Nemčijo.

Seehofer si prizadeva za zaostritev politike in vztraja, da bi na nemških mejah zavračali vse prosilce za azil, ki so jih že registrirali v drugih članicah EU. Merklova to odločno zavrača, češ da bi to spodkopalo evropsko solidarnost, in se zavzema za rešitev na evropski ravni.

Novice Angela Merkel opozarja na veliko sramoto sodobne Nemčije

Nemška kanclerka Angela Merkel si prizadeva za pripravo izrednega vrha o migracijah s predstavniki vpletenih držav članic EU (fotografija je simbolična). | Foto: Reuters Nemška kanclerka Angela Merkel si prizadeva za pripravo izrednega vrha o migracijah s predstavniki vpletenih držav članic EU (fotografija je simbolična). Foto: Reuters "Nihče v CSU si ne želi strmoglavljenja kanclerke"

Seehofer je sicer v ločenem pogovoru za Bild zanikal, da bi si prizadeval za razkol s sestrsko stranko CDU kanclerke Merklove. Po njegovih besedah si nihče v CSU ne želi strmoglavljenja kanclerke, razkroja partnerstva CDU/CSU ali razpada vladajoče koalicije, v kateri so še socialdemokrati.

Kot je zatrdil, si v CSU želijo le vzdržne rešitve na področju zavračanja migrantov na nemških mejah.

Ne spreglejte