SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bangladeška policija išče odgovorne za krvavi upor

2

termometer

Policija v Bangladešu je vložila kazenske ovadbe zaradi umora proti več kot tisoč pripadnikom obmejnih varnostnih sil (BDR), ki so na sedežu BDR v Daki v sredo začeli upor.

Vlada je ob tem sporočila, da načrtuje ustanovitev posebnega sodišča za sojenje odgovornim za dvodnevni upor, ki je terjal najmanj 77 življenj.

Če bodo spoznani za krive, bodo obešeni Kot je pojasnil načelnik policije v Daki Nabojit Khisa, vojska išče odgovorne za krvavi upor. "Vložili smo kazenske ovadbe proti več kot 1000 pripadnikom BDR, ki so sodelovali v uporu," je povedal Khisa.

Vodje upora bodo v primeru, če bodo spoznani za krive, obesili. Šest od 1000 pripadnikov BDR, ki jih išče policija, je v četrtek sodelovalo v pogovorih s premierko Sheikh Hasino Wajed, ki so privedli do predaje upornikov. Pripadniki BDR so v uporu kot talce zadrževali okoli 170 nadrejenih častnikov. Sprva so poročali, da so častnike izpustili, nato pa je vojska sporočila odkritje več deset zakopanih trupel častnikov, več kot 70 pa jih še vedno pogrešajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin