SiolNET. Novice Slovenija
1,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župani na kavi: kdo si bo prislužil vaš glas?

1,02

termometer

Na kavi

Od torka do četrtka ste bralci na Siolu glasovali v anketi v okviru projekta Župani na kavi, v kateri ste izbirali kandidate iz treh večjih slovenskih mest, ki bi jih pred lokalnimi volitvami želeli soočiti med seboj. Znani so kandidati, ki se bodo pogovorili v soočenju, zmagovalci pa se bodo kasneje srečali še z aktualnimi župani.

V spletnih anketah, ki so bile objavljene na Siol.net, smo zaznali nepravilnosti in zlorabe pri glasovanju, zato rezultatov anket ne bomo upoštevali, Facebook soočenj pa ne bomo več izvajali.

V prvem krogu bomo po dva kandidata iz občin Ljubljana, Maribor in Koper, ki sta v spletni anketi prejela največ vaših glasov, povabili na neformalno soočenje in jim med drugimi zastavili tudi vprašanja, ki nam jih boste posredovali vi.

  • V občini Ljubljana se bosta soočila Smiljan Mekicar in Anže Logar.
     
  • V Mariboru se bosta ob kavi pogovorila Franc Kangler in Lidija Divjak Mirnik.
     
  • V Kopru bosta na vprašanja odgovarjala Gašpar Gašpar Mišič in Aleš Bržan.

Poleg aktualnega župana v Mariboru največ glasov prejel Andrej Šiško

V Mariboru je sicer takoj za aktualnim županom Andrejem Fištravcem največ glasov prejel Andrej Šiško. Ker je ta trenutno v priporu, bomo, v kolikor bo to mogoče, z njim opravili pisni intervju, priložnost za soočenje v živo pa dali Lidiji Divjak Mirnik, ki je poleg Kanglerja in Šiška v anketi prejela največ glasov.

Zmagovalci se bodo po novi anketi soočili še z aktualnim županom

Po soočenjih bomo objavili anketo, v kateri boste lahko v drugem krogu glasovali za favorita, ki se bo, po vašem mnenju, v pogovoru najbolje odrezal.

Ker je smiselno, da svoja stališča zagovarjajo tudi aktualni župani vseh treh mest, se bodo zmagovalci soočenja oziroma drugega kroga glasovanja kasneje soočili še z aktualnim županom mesta, v katerem kandidirajo.

Sproščen in neformalen pogovor bo potekal v živo na Facebooku Siol.net Novice. Datume vseh treh srečanj na kavi bomo objavili naknadno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 69
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin