SiolNET. Novice Slovenija
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zoran Poznič možen kandidat za novega ministra za kulturo

0,71

termometer

Ministrstvo za kulturo
Foto: STA

SD naj bi za novega ministra za kulturo predlagala Zorana Pozniča, direktorja zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, je poročal Svet na Kanalu A. V stranki imena uradno niso želeli ne potrditi ne zanikati. Bodo pa ime kandidata za ministra razkrili v sredo ali četrtek.

Kot so namreč pojasnili, želijo s kandidatom za novega ministra, ki ga iščejo po odstopu Dejana Prešička, najprej seznaniti predsednika vlade Marjana Šarca.

Skupaj s kandidatom za ministra bodo v SD predvidoma predlagali tudi dva nova državna sekretarja na ministrstvu za kulturo. Z odhodom Prešička je moralo namreč oditi celotno vodstvo ministrstva.

Kdo je Zoran Poznič

Poznič je magistriral s področja videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2008 je bil imenovan za direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. Vzpostavil je novo vizijo mesta skozi sintagmo Trbovlje novomedijsko mesto (TNM), v okviru katere se združujejo kreativni potenciali ožje in širše skupnosti ter se povezujejo v globalne trende na področju novih medijev. Glavna manifestacija tega povezovanja je festival novomedijske kulture Speculum Artium, je zapisano na spletni strani festivala.

Prešiček je predsedniku vlade Marjanu Šarcu svoj odstop ponudil 27. januarja. Nanj so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je zanikal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin