Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2010,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 12.38

8 let

Zoran Janković: Deliti bi se morali na tiste, ki želijo Sloveniji najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Praznik dela je praznik spoštovanja človeka, sodelavca in praznik solidarnosti, je na slovesnosti ob prazniku dela na Rožniku dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

V govoru je pozval prisotne, naj stopijo skupaj ter pozabijo na strankarske delitve za dobro vseh ljudi.

"V dobrem in zlu morajo biti vsi v podjetjih skupaj" Janković je prisotne pozval k spoštovanju sočloveka ter da bi prenehali z delitvijo ljudi glede na vero, spol in barvo kože. "V dobrem in zlu morajo biti vsi v podjetjih skupaj. Kdo bo drugače skrbel za upokojence, če ne bomo imeli dobrih podjetij," se je vprašal župan. Po njegovem mnenju bi se morali deliti na tiste, ki so dobri in želijo Sloveniji najboljše.

"Ljubljana je svobodna zaradi partizanov" V govoru je Janković omenil tudi praznik svobode mesta Ljubljana, ter poudaril pomen ljudi, ki so se borili za njeno svobodo. "Ljubljana je postala svobodna zaradi partizanov in partizank, ki so pred 65 leti vkorakali v Ljubljano," je dodal.

"Biti prijazen do invalidov pomeni biti prijazen do vseh" Janković je še poudaril, da živimo v lepi državi in mestu, ki se izjemno razvija. "Ljubljana je letos tudi svetovna prestolnica knjige in edina prestolnica, ki je dobila status občine po meri invalidov". Zbrane je še pozval k prijaznosti do sočloveka, saj "biti prijazen do invalidov in starejših pomeni biti prijazen do vseh."

SDS: Županove besede nimajo nobene zveze z dejanji V ljubljanskem mestnem odboru SDS ob tem menijo, da se "kapitalist Zoran Janković za en dan spremeni v tovariša Zorana Jankovića". Opozarjajo namreč, da županove besede nimajo nobene zveze z dejanji. Pri tem navajajo razmere, v katerih delajo delavci na gradbišču stadiona v Stožicah. Ti morajo, kot pišejo v SDS, "delati tudi po 13 ur na dan tako ob nedeljah kot ponoči", pri tem pa imajo na koncu meseca tudi po 100 nadur, plače pa zgolj med 400 in 500 evri.

Ne spreglejte