Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

privatizacija

Petek, 21. 6. 2013, 13.32

8 let

Zelena luč za privatizacijo 15 podjetij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poslanci in poslanke so dali soglasje k prodaji deležev države in državnih družb v 15 podjetjih. Minister Čufer obljublja, da bo prodaja potekala predvsem strokovno in transparentno.

Poslanci so s 64 glasovi za in 20 glasovi proti potrdili prodajo 15 družb v državni lasti. Minister za finance Uroš Čufer je poudaril, da je prodaja državnih deležev »kamenček v mozaiku celotne ekonomske politike, ki jo je pripravila vlada. Po njegovem prepričanju ekonomski model pri nas ne deluje, poleg tega je preveč zadolžen in slabo upravljan. »Kriza je pokazala na nevzdržnost takega modela,« je povedal Čufer in dodal, da že pripravljajo dopolnitev o Slovenskem državnem holdingu in da bo prodaja državnega premoženja potekala predvsem strokovno in transparentno.

Tanko: poleg so ljudje z lepljivimi prsti Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han si želi, da bi lahko danes z mirnejšo roko potrdili ta sklep, »vendar nas tudi slabe ekonomske napovedi niso pustile ravnodušnih«. »V obstoječih okoliščinah je najbrž prav, da se kakšno podjetje proda, sicer bo ogrožena tudi socialna država,« je še dejal. Marko Pavlišič iz DL pa, da se je z državnim premoženjem preveč špekuliralo in da je prav zaradi tega prodaja edina smiselna poteza. Franc Bogovič iz SLS se strinja z vsemi, ki menijo, da se naše premoženje v zadnjih 20 letih ni dobro upravljalo, vendar pa da ne podpira prodaje po diskontnih cenah. V Desus so prepričani, da se mora država umakniti iz gospodarstva, a ne za vsako ceno. V NSI opozarjajo, da bi morali najprej sprejeti strategijo in zagotoviti transparentnost upravljanja, Jože Tanko iz SDS pa je koaliciji očital, da se sploh ne ve, kako se bodo podjetja prodajala in da je jasno, da bodo zraven »ljudje z lepljivimi prsti.

Ne spreglejte