Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
7.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 7.19

8 let, 5 mesecev

"Zdravniki ste v službi bolnikov, ne farmacije"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Tokrat smo se v rubriki Poglobljeno posvetili homeopatiji, se pogovorili z njenimi nasprotniki in zagovorniki ter ljudmi, ki imajo neposredne izkušnje s takšnim zdravljenjem.

basta (9. 7. 2011 21:08:41) Ko je diagnoza atopični dermatitis, ti uradna mediceina ne more pomagati, lahko lajša s stranskimi učinki, ne more pa ozdraviti. Če gledaš svojega otroka, kako še vedno trpi, ko si več let preizkušal vse, kar je svetovala uradna in še katera druga medicina in je končno, praktično čez noč, delovalo le homeopatsko zdravilo, mi je pa res vseeno koliko sem plačala. Pomagalo je in po dveh letih še vedno pomaga. Če je šlo pri 7-letnem otroku za placebo ali ne, mi je pa tudi vseeno.

jakaZ (10. 7. 2011 01:17:10) Problem moderne medicine ni v medicini sami, ampak v dejstvu, da je postala "potrošniška"! Farmacija na plečih medicine služi ogromne denarje. Homeopatija in ostale alternative pa so, po moje, dobrodošlo dopolnilo - kjer eno odpove, naj pomagajo druge metode! A priori zavračati druge možnosti (sploh, če so dokumentirano uspešne) je, milo rečeno, nevredno medicinskega poklica. Zdravniki ste v službi bolnikov, ne farmacije!

Celine (10. 7. 2011 08:36:28) Tudi uradno priznana in odobrena zdravila niso vsa dobra. Že to, da bi jih večino naj jemali kar do smrti, da misliti. Da ne govorim o tem, koliko je takšnih, ki imajo tako hude stranske učinke, da v bistvu napravijo organizmu več škode kot koristi. Torej je potrebno biti pozoren na vsa zdravila in "zdravila".

Slovenijo se v evropskih razpravah občasno že omenja kot problematično državo, je v intervjuju za SiOL dejal poslanec v evropskem parlamentu Milan Zver, za katerega so zdravilo predčasne volitve.

KMETlČ (8. 7. 2011 08:07:08) Velike koalicije niso primerne za države, kot je Slovenija. V državi je preveč korupcije, ki jo lahko zavre le močna opozicija. Slovenija pravzaprav ne rabi novih zakonov, ki bi jih lahko sprejemale le velike koalicije. Edini zakon, ki ga rabimo, je tisti o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja. Tega bo pa itak možno sprejeti. S samim sistemom ni veliko narobe, narobe je z ljudmi, ki so premalo odgovorni. Zato so potrebne zamenjave, ki so se začele dogajati.

Stric Marč (8. 7. 2011 16:45:29) Nobena vlada si ne more izmišljati novih programov ( morda le prijeme) sedaj, ko smo v EU in vključeni v globalizacijske tokove. Obdobje, ki prihaja, bo težko, polno odpovedovanja in nekaterih nepopularnih potez. In zato je potrebna krepka večina v parlamentu. Zato mislim, da ima Zver prav. Pa še večno prepiranje rdeče-belih po začasno pometeno pod preprogo. V odnosu do kapitala, lastnine in dela pa med obema poloma ni večjih razlik, razen verbalnega blebetanja za ušesa volilcev.

bogec_72 (8. 7. 2011 22:54:46) Priložnost zamujena ne vrne se nobena! To je slovenski pregovor, ki bi se ga morali politiki zavedeti, če sploh želijo vladati. Kljub temu, da sem velik demokrat, bi vsem, ki so dobljeno priložnost zamudili, prepovedal kandidirati na naslednjih volitvah. 20 let gledam bolj kot ne ene in iste obraze v ospredju slovenske politike. Dovolj vas imam. Upam, da smo v večini in bomo rekli NE tem ostarelim politikom, ki v 20 letih niso naredili nič od nič za malega človeka. Samo teptati ga znajo...

Ne spreglejte