SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravnik oproščen krivde za lažno pričanje v primeru Nekrep

0

termometer

Zdravnik Zvonko Borovšak, predsednik interne nadzorne komisije UKC Maribor v zadevi Nekrep, je tudi pravnomočno oproščen, je potrdil vodja mariborskega okrožnega tožilstva Drago Šketa.

Zvonko Borovšak je bil ena od številnih prič v sojenju pediatroma Zlatki Kanič in Robertu Pogorevcu, zdravnikoma s pediatričnega oddelka Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki so jima sodili zaradi smrti 12-letnega Bora Nekrepa, v Delu piše Robert Galun.

Tožilstvo je očitalo Borovšaku, da je na sojenju v zadevi Nekrep avgusta 2011 lagal, da bi zaščitil Kaničevo. Borovšak je bil predsednik komisije za notranji strokovni nadzor v UKC Maribor, ki je ocenila, da so bili postopki zdravljenja Bora Nekrepa ustrezni in premestitev bolnega fanta v ljubljanski klinični center pravočasna.

Sodišče Kaničevo spoznalo za krivo malomarnega zdravljenja Kot priča na sojenju Kaničevi je Borovšak izjavil, da je zdravnica članom komisije omenila reyev sindrom, čeprav to po mnenju tožilstva ni bilo res. Kaničeva se je namreč na sodišču zagovarjala, da Boru ni predpisala pravilne terapije, ker je postavila napačno diagnozo - reyev sindrom.

Okrožno sodišče v Mariboru je oktobra 2011 Kaničevo spoznalo za krivo malomarnega zdravljenja dvanajstletnega Bora Nekrepa marca 2008, Pogorevca pa oprostilo obtožb. Sodnica je Kaničevi naložila deset mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Zdravniška zbornica je po pravnomočnosti sodbe Kaničevi za štiri mesece odvzela zdravniško licenco.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin