Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2015,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2015, 18.47

8 let

Zdravnik nevrološke klinike: Nisem opravil evtanazije, želel sem le provocirati (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ivan Radan, zdravnik nevrološke klinike UKC Ljubljana, je za Planet TV zanikal, da je pri 83-letnem bolniku opravil evtanazijo. Kot je dejal, bolnik ni dobil kalija, ampak le morfij.

Zdravnika nevrološke klinike v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana Ivana Radana sumijo, da je 83-letnemu umirajočemu bolniku tik pred božičnimi prazniki dal smrtonosni odmerek kalija in morfija, s čimer mu je skrajšal življenje. O evtanaziji naj bi posumil takratni dežurni zdravnik.

Zgolj provokacija zaradi internih težav na kliniki? Radan je za Planet TV zanikal, da je bolniku injiciral kalij. Po njegovih besedah je bolnik dobil le morfij. "To, kar se je zgodilo, ni bila evtanazija. Morfij je tekel v zadnjih trenutkih življenja za lajšanje bolečin," je pojasnil. Dodal je, da s svojci ni nikoli govoril o možnosti evtanazije.

En teden sem kolegom govoril, da sem bolniku vbrizgal kalij Za govorice, da je bolniku injiciral kalij (tako je namreč govoril sodelavcem), pa je dejal, da je bilo vse skupaj mišljeno kot provokacija zaradi internih težav na kliniki: "Kalij je bil samo eden od številnih poskusov iniciacije nekega pogovora. Nikakor ni bil mišljen kot kakršenkoli poskus evtanazije." "Za to idejo sem porabil en teden in govoril, da je bolnik dobil kalij, preden se je kdo angažiral," je še dodal Radan in rekel, da mu za to potezo ni žal, saj so vsi preostali poskusi za izboljšanje razmer na nevrološki kliniki propadli.

Kriminalisti naj bi preiskovali dva primera evtanazije Kriminalisti so danes dopoldne na nevrološki kliniki in na naslovu osumljenega zdravnika nadaljevali preiskave in iskali druge dokaze, ki bi ga sploh lahko bremenili kaznivega dejanja. Po informacijah Planet TV so pri zdravniku doma preiskovali dva primera domnevne evtanazije, enega iz leta 2013 in zadnjega iz decembra 2014. Kot navajajo viri Planet TV, tudi v tem koraku niso našli nič oprijemljivega oziroma zanesljivih materialnih dokazov.

Zdravnika sumijo, da je bil pod vplivom narkotikov Zdravniku naj bi zasegli osebni računalnik, nekaj zdravniške dokumentacije in študijskih materialov, povezanih z medicinskim pedagoškim delom, ter materiale za pripravo predavanj na strokovnih konferencah pri nas in v tujini. Pri zdravniku, ki ga sumijo, da je bil pod vplivom narkotikov, so kriminalisti našli menda zgolj zdravila za blažitev želodčnih težav, zdravila za znižanje krvnega tlaka ter nekaj starih napisanih receptov.

Ne spreglejte