Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
8.30

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Istrabenz LifeClass

Sreda, 20. 6. 2018, 8.30

5 let, 10 mesecev

Začutite Svet zdravih užitkov. Naš svet.

Oglasno sporočilo
LifeClass

Posvečeno vašemu dobremu počutju.

Pridejo trenutki, ko se enostavno morate ustaviti. Vdihniti. In začutiti nekaj novega. Nekje morate potegniti črto in pomisliti nase. V vašem življenju ste najpomembnejši vi. Vi ste tisti, ki vplivate na življenje okoli sebe. Na vaše ljubljene, ki jim želite najboljše, kajne? Zato morate najprej poskrbeti zase. Zmorete. S klikom na našo novo spletno stran www.lifeclass.net vklopite vse čute in izklopite okolico. Prepustite se zvokom, ki vas bodo pripeljali k nam.

Tako vas nagovarjajo zaposleni v hotelih LifeClass Portorož s svojo popolnoma novo in prerojeno spletno stranjo. Na vstopni strani vas bo najprej razveselil video, ki je nastal pod taktirko strokovnjakov TS Media. Snemalno in produkcijsko ekipo TS Media, ki jo je sestavljalo šest oseb, je vodil Uroš Majerle, režisersko paličico pa je v rokah držal Bojan Dovrtel. V štirih snemalnih dneh in 42 urah snemanja so posneli ogromno profesionalnega, odličnega in uporabnega materiala.

Za štiri videe so izbrali najboljše kadre, veliko jih je še ostalo. Na vprašanje, koliko časa so porabili za montažo, Majerle odgovarja: "Pri montaži takšnega izdelka se nikoli ne gleda na uro, ampak pustiš, da te vodijo občutki." In občutki, ki jih doživite ob zvokih, so tisti, ki so jih želeli vzbuditi pri vsakem od vas. Takšnih posnetkov slovenski trg še ne pozna. "Postali smo del zelo velike zgodbe, ki se zdaj odvija na Obali," so ponosni na svoje delo z ekipo LifeClass Portorož.

"Vse je potekalo na visoki profesionalni ravni. Vzdušje je bilo sproščeno in vse se je odvijalo na visokem nivoju, kot smo ga pravzaprav od njih tudi pričakovali.". Uživali so prav na vsaki lokaciji, ki jo lahko občudujete v video posnetkih, med katerimi so najbolj ponosni na posnetek iz wellnessa in kongresnih centrov. "Navadno je produkcija z otroki in živalmi najzahtevnejša, ampak smo se imeli ravno pri snemanju z otroki najlepše. Otroka sta sodelovala, sta bila sproščena, kar je razvidno tudi v kadrih. Eden najboljših kadrov je bil let galeba mimo Meduze, ki je štartal na naš znak." Zvok je tisti, ki je pri tem projektu vzbudil prave občutke.

Ko je nastal video, ki vzbudi posebne občutke, je bilo treba temu primerno zasnovati tudi spletno stran. Z njo so se in se še bodo poigravali v agenciji April 8.

LifeClass | Foto:

Gre za vaš prvi projekt z novo ekipo in povsem novim podjetjem. Kako ponosni ste na svojega prvorojenca?

Ekipa je bolj ali manj znana, saj smo z večino članov v preteklosti že sodelovali, vsi pa se lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami in referencami na področju turizma. Sicer pa gre za novoustanovljeno digitalno podjetje na slovenskem tržišču.

Prenova spletne strani je tako plod znanja, izkušenj in trdega dela članov ekipe na obeh straneh, od katerih je projekt zahteval posebno pozornost in mnogo prebedenih noči. Tipično za prvorojenca. Rezultat je popolnoma prenovljena spletna stran v petih jezikovnih različicah, z naprednimi funkcionalnostmi in sodobno podobo, ki sovpada z načeli konceptualne zgodbe LifeClass Portorož.

Koliko ljudi je sodelovalo na tem projektu?

Pri prenovi obsežnega portala LifeClass Portorož je sodelovalo devet članov podjetja April 8 d.o.o. in štirje iz LifeClass Portorož.

Kdo je vodil projekt?

Vodji projekta s strani agencije sta bila Urša Mivšek Sitar in Jošt Košak, na strani LifeClass Portorož pa Tamara Lesjak, ki je tesno sodelovala z ekipo marketinga, ki jo vodi direktorica prodaje in marketinga Sara Zakošek Ferenac.

Koliko ur je vloženih v nastanek te strani?

Stran, od idejnega predloga do lansiranja, je nastajala dobra dva meseca. Vloženih je bilo s strani izvajalca več kot 1.500 delovnih ur. Predvsem pa je bistvenega pomena, da smo v zelo kratkem času uspeli zelo učinkovito popolnoma prenoviti naš koncept digitalnega komuniciranja.

Koliko fotografij je na spletni strani?

Knjižnico na strani sestavlja več kot 1.800 fotografij, med njimi so tudi čisto nove storytelling fotografije, ki produkt še bolj približajo gostu.

LifeClass | Foto:

Kako pomembna je vključitev videa na spletno stran (na podlagi opravljenih raziskav)?

Video je eno učinkovitejših orodij za vizualno komunikacijo, saj oblikuje bolj interaktivno izkušnjo z obiskovalcem spletne strani. Raziskave kažejo, da uporaba videa na pristajalni strani lahko poveča število konverzij za 80 % (Vir: eyeviewdigital.com). Poleg boljše uporabniške izkušnje in pridobljene pozornosti optimiziran video izboljša uvrstitev strani tudi v spletnih iskalnikih. Zanimiv je podatek, da si uporabniki spleta ogledajo več kot 500 milijonov ur video posnetkov dnevno ter napoved, da bo do leta 2020 iskanje in gledanje video posnetkov predstavljalo več kot 80 % vsega prometa na spletu (Vir: https://biteable.com/blog/tips/video-marketing-statistics/).

Uporabniki v povprečju 2,6-krat več časa preživijo na straneh, ki imajo video posnetke, kar 68 % YouTube uporabnikom je ogled videa pomagal pri nakupni odločitvi. (Vir: Tubularinsights.com).

Kaj je največja prednost te strani?

Stran je narejena po zadnjih oblikovnih trendih v CMS-ju, ki je hiter, enostaven in primeren za izdelavo večjih in bolj kompleksnih spletnih strani (predvsem tudi z vidika zahtevnosti kataloškega dela in optimizaciji uredniškega dela). Zasnovana je bila na podlagi raziskave trga in analize ključnih besed, ki smo jo upoštevali pri tekstopisju ter prilagodili jezikovnim specifikacijam posameznega trga.

Spletna stran LifeClass Portorož postavlja smernice v slovenskem hotelirskem prostoru. Kaj je najpomembnejša pridobitev za uporabnika?

Podajanje občutkov in vživljanje uporabnika. Vizualna in tekstovna komunikacija uporabnika popeljeta v nek drug svet, v Svet zdravih užitkov, ter mu skozi sprehod po spletni strani in toku občutij, ki ga pri tem vodijo, omogočita vpogled v hotelsko, termalno in kulinarično ponudbo LifeClass Portorož.

Funkcionalna prednost za uporabnika so optimizirani in poenostavljeni scenariji prehodov, zaradi katerih lažje brska znotraj vsebine strani.

Kljub vsemu pa se naš projekt na tej točki objave nikakor še ni ustavil. Načrtujemo namreč še dodatne vizualne in tehnične ter vsebinske optimizacije in nadgradnje spletne strani ter vključenost v digitalno transformacijo celotnega poslovanja podjetja.

Ne spreglejte