Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 6. 2008,
7.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 21. 6. 2008, 7.01

8 let, 5 mesecev

Začel se je volilni molk pred nedeljskim referendumom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pred nedeljskim posvetovalnim referendumom o ustanovitvi pokrajin je ob polnoči začel veljati volilni molk, ki bo trajal do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča.

Posamezniki, ki v času volilnega molka zaznajo kršitve, to lahko sporočijo dežurni službi ministrstva za notranje zadeve. Opolnoči se je končala kampanja V skladu z določbo zakona o volilni in referendumski kampanji se je morala opolnoči končati javna volilna kampanja v zvezi z izvedbo referenduma. V tem času ni dovoljena nikakršna propaganda z namenom vplivanja na odločitev volivk in volivcev.

Sporočite kršitve Danes do 7. ure zjutraj in med 19. uro in polnočjo ter v nedeljo med polnočjo in 7. uro zjutraj se lahko domnevne kršitve volilnega molka sporočijo operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave, in sicer na številko 080 12 00.

V soboto in nedeljo med 7. in 19. uro pa je kršitve mogoče prijaviti dežurni službi direktorata za upravne notranje zadeve na notranjem ministrstvu na telefonsko številko 080 21 13.

Na dan glasovanja bo pri direktoratu za upravne notranje zadeve od 7. do 19. ure organizirana tudi dežurna služba za strokovno pomoč v zvezi z glasovanjem, vpisi v volilne imenike in izdajo potrdil iz evidence volilne pravice. Delovala bo na telefonskih številkah 01/428 48 15 in 01/428 45 76.

Ne spreglejte