SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za nekatere konec veselja, za druge začetek

2

termometer

Za polovico slovenskih šolarjev je danes zadnji dan enotedenskih zimskih počitnic. Ker letos znova potekajo v dveh delih, so se na počitnice najprej odpravili učenci in dijaki z zahoda države.

Zdaj so na vrsti še tisti z vzhoda. Med počitnicami po državi potekajo številne, marsikje brezplačne športne in druge dejavnosti s pestrim programom za mlade.

V šolske klopi bo v ponedeljek znova sedlo 81.927 osnovnošolcev in 38.641 dijakov iz Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske regije ter iz dela jugovzhodne Slovenije.

Pestre počitnice Ljubljanski šolarji so se tako med drugim lahko vključili v dogodke na Ljubljanskem gradu, v Botaničnem vrtu, Pionirskem domu, obiskali so lahko tudi ljubljanski živalski vrt, ki je svoja vrata za obiskovalce znova odprl tik pred počitnicami.

Aktivnih zimskih počitnic so bili deležni tudi otroci in mladina na Notranjskem, ki je bila dva tedna ujeta v ledenem oklepu. Za živahno dogajanje je poskrbela postojnska zveza društev mladinski center. Tako so mladi v mladinskem centru lahko spili čaj, si ogledali kakšno tekmo z olimpijskih iger, odigrali namizni tenis ali namizni nogomet. Na eni od delavnic so za gasilce, ki so nesebično pomagali pri odpravljanju posledic ledene ujme, izdelali megazahvalo.

Društva prijateljev mladine sicer povsod po občinskih središčih pripravljajo različne ustvarjalne delavnice s pestrim počitniškim programom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin