SiolNET. Novice Slovenija
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za častna občana Ljubljane predlagana Spomenka Hribar in Peter Čeferin

0,92

termometer

Spomenka Hribar
Foto: STA

Občinska komisija za priznanja je obravnavala sedem vlog za podelitev naziva častni občan oziroma občanka, na koncu pa izbrala Čeferina in Hribarjevo.

Častnim meščanom Ljubljane se bosta letos, če bodo občinski svetniki prihodnji ponedeljek podprli predlog komisije za priznanja, pridružila filozofinja in sociologinja Spomenka Hribar ter odvetnik Peter Čeferin, poroča STA.

"Intelektualni in državljanski angažma"

Občinska komisija za priznanja, ki je obravnavala sedem vlog za podelitev naziva častni občan oziroma častna občanka, je v utemeljitvi naziva Spomenki Hribar med drugim zapisala, da je "intelektualka, ki je imela kar največji vpliv na globinske spremembe družbene, kulturne in vrednostne klime v Sloveniji od 80. let dalje". Kot so spomnili, je bila ena osrednjih osebnosti kroga Nove revije, "intelektualni in državljanski angažma pa jo je ob političnih spremembah v 90. letih katapultiral v politiko", v kateri je delovala kot poslanka "zadnje skupščine", ki je izpeljala demokratizacijo in osamosvojitev Slovenije.

Spomenka Hribar Spomenka Hribar Foto: STA

obiskal cepilno mesto na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Novice Ljubljana: za zmedo pri naročanju na cepljenje krivi računalniški sistemi #video

"Neustrašen odvetnik"

Naziv častnega občana Ljubljane pa si po mnenju komisije zasluži Peter Čeferin, saj velja "za neustrašnega odvetnika, ki za svojega klienta, ki se v kazenskem postopku spopada z državo, stori vse, kar more in kar mu dopuščajo predpisi". Zavzema se za vrednote odvetništva in neodvisnost odvetnikov, kar v praksi uresničuje v odvetniški družbi Čeferin, ki jo je ustanovil s svojima sinovoma.

Peter Čeferin Peter Čeferin Foto: STA

Univerza v Ljubljani Novice Za rektorja ljubljanske univerze se bosta potegovala Majdič in Papič Predsedniška palača v Ljubljani Novice Pošiljka pred predsedniško palačo ni vsebovala zdravju škodljivih snovi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin