Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2019,
7.02

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

4

Natisni članek

Slovenija sonce nevihta vreme

Sreda, 19. 6. 2019, 7.02

4 leta, 10 mesecev

Vreme, 19. junij

Pred točo ustavljali pod nadvozi, na Gorenjskem meteorna voda zalila več stavb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

4

Zvečer bodo še nastajale nevihte, kakšna je lahko tudi močnejša in s točo. Ponoči se bo razjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala kratkotrajna megla. Nalivi, ki so popoldan zajeli državo, so znova poskrbeli na zmedo na avtocestah.

Popoldan so državo zajeli močnješi nalivi, po nekod pa tudi toča. Na avtocesti med Vrhniko in Brezovico so vozniki ustavljali pod nadvozom, da bi zaščitili svoje jeklene konjičke.

Nalivi povzročili nevšečnosti na Gorenjskem in Štajerskem

Meteorna voda je danes popoldne na Gorenjskem zalila več stavb, med drugim v naselju Voklo v občini Šenčur in v Naklem. Podrto drevje pa je v Dupleku in Šentilju na Štajerskem oviralo promet. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali meteorno vodo in odstranili podrto drevje, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Na Gorenjskem je med drugim v naselju Voklo v občini Šenčur meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, v Spodnjih Dupljah v občini Naklo pa je meteorna voda zalivala gospodarski objekt.

Gasilci pa so posredovali tudi na Štajerskem. V Dupleku in Šentilju so odstranili podrto drevje, ki je oviralo promet, meteorna voda pa je zalila tudi kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Zrkovci v občini Maribor.

Zvečer bodo po Sloveniji še nevihte, ponoči pa se bo dogajanje umirilo, piše na spletni strani agencije za okolje in prostor. V četrtek bo sončno, popoldne pa so ponovno možne posamezne nevihte. STA

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma sončno vreme, popoldne bo nastajala spremenljiva oblačnost, možne so posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature od 27 do 31 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 stopinj Celzija. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 stopinj Celzija. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi dopoldne.

Ne spreglejte