Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2013, 10.26

8 let, 5 mesecev

Vlasta Nussdorfer tudi uradno začenja šestletni mandat varuhinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Novi varuhinji človekovih pravic Vlasti Nussdorfer se tudi uradno začenja šestletni mandat. Dozdajšnja varuhinja Zdenka Čebašek - Travnik ji je posle predala že v petek.

Zatem je obe sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor. Nussdorferjeva je ob prevzemu poslov napovedala, da za šest let, kolikor bo trajal njen mandat, stopa na branik pravic šibkih in nemočnih, kajti varuha po njenih besedah potrebujejo prav ti. Ocenila je, da je njena predhodnica delo dobro opravljala, in izrazila upanje, da bo sama lahko nadaljevala uspešno začeto delo.

Najvišja podpora za varuha do zdaj Nussdorferjevo je za novo varuhinjo človekovih pravic državni zbor izvolil 1. februarja. Za njeno imenovanje je glasovalo 82 poslank in poslancev, kar je najvišja podpora, s katero je bil imenovan katerikoli varuh v Sloveniji do zdaj.

Kot je ob petkovem sprejemu dejal predsednik republike, nam je lahko v vsesplošno zadovoljstvo, da je bila v teh posebej zapletenih okoliščinah izvoljena v prvem poskusu in je dobila tako rekoč plebiscitarno podporo. Pred njo je zahtevna naloga, da upraviči to zaupanje z uspešnim prizadevanjem za izboljšanje stanja na področju človekovih pravic. Pri tem je Nussdorferjevi zaželel "veliko poguma, preudarnosti in tudi srčnosti".

Ne spreglejte