SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada podpira priznanje Palestine, a ne takoj

2

termometer

Vlada je obravnavala gradivo, povezano s priznanjem Palestine kot samostojne države. Sklep, ki ga je sprejela, je, da podpira priznanje palestinske države, vendar bo s tem korakom še počakala.

Kot je na novinarski konferenci po današnji seji vlade povedal zunanji minister Karl Erjavec, vlada podpira priznanje Palestine kot samostojne in suverene države, vendar pa se postavlja vprašanje primernega trenutka za priznanje. Predvsem zato, da bi bilo to sporočilo čim močnejše in da bi imelo to dejanje neke posledice. "Gotovo bi bil ta signal najmočnejši, če bi to storilo več držav članic EU hkrati," je prepričan zunanji minister.

Erjavec je poudaril, da je vlada za zdaj to točko prekinila, sam pa je dobil napotilo, da opravi pogovor na odboru DZ za zunanjo politiko.

Malo je verjetno, da bi Palestino še letos priznalo več držav Erjavec sicer meni, da je malo verjetno, da bi še letos več držav priznalo Palestino. Po njegovem mnenju je večja verjetnost, da se bo to začelo dogajati prihodnje leto od marca naprej, ko bo bolj jasno, ali se bo bližnjevzhodni mirovni proces premaknil z mrtve točke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin