Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2010,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 25. 2. 2010, 18.36

8 let

Vlada dala zeleno luč za menjavo nepremičnin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vlada je dala zeleno luč za sklenitev menjalne predpogodbe s podjetjem Mabra Inženiring, s katero bosta država in omenjeno podjetje zamenjali nepremičnini.

Država in Mabra Inženiring bosta zamenjali nepremičnino na Trubarjevi 2, ki je v upravljanju Inštituta za varovanje zdravja (IVZ), in poslovni stavbi Dunajski kristali v Stožicah. Za podpis predpogodbe je vlada danes pooblastila ministra za zdravje Boruta Miklavčiča, je zapisano v gradivih po seji vlade. Opravili so revizijo cenilnega mnenja nepremičnine V gradivih je še navedeno, da je vlada že 7. januarja letos obravnavala predlog menjalne pogodbe, a je sklenila, naj še pred končno odločitvijo ministrstvo za javno upravo opravi revizijo cenilnega mnenja nepremičnine, v kateri ima svoje prostore IVZ, ki jo je opravila pooblaščena ocenjevalka nepremičnin - podjetje Edna.

Kot navajajo v sporočilu za javnost, je pooblaščena ocenjevalka vrednosti nepremičnin Sonja Gračanić poslovno stavbo na Trubarjevi ulici 2 ocenila na vrednost med osem in 12,9 milijona evrov, kar je podobna ocena, kot jo je podalo že podjetje Edna, ki je po mednarodnih standardih ocenjevanja poslovno stavbo IVZ ovrednotilo na 10 milijonov evrov. Zato je ministrstvo za zdravje vladi predlagalo sklenitev menjalne predpogodbe, s katero se stranki zavezujeta skleniti menjalno pogodbo za prostore IVZ na Trubarjevi 2 in poslovni stavbi Dunajski kristali.

Vlada se s to predpogodbo zavezuje skleniti glavno pogodbo, če se okoliščine od sklenitve predpogodbe do predvidenega trenutka sklenitve glavne pogodbe ne bodo toliko spremenile, da vlada niti ne bi pristopila k sklenitvi predpogodbe, če bi za te okoliščine vedela, še navajajo v gradivih po seji vlade. Predpogodba tudi določa konkreten pogoj za sklenitev menjalne pogodbe, in sicer da bo omogočen bremen prost vpis lastninske pravice v korist države.

Kot navajajo v gradivih po seji vlade, so sklenitev menjalne pogodbe ministrstvu za zdravje predlagali na IVZ. Njihove službe so namreč trenutno razseljene na petih lokacijah. S pridobitvijo nove nepremičnine bodo dejavnosti, ki ne vključujejo laboratorijev, združene na eni lokaciji.

Istočasno bo lahko ministrstvo za zdravje odpovedalo najem prostorov za dva svoja organa v sestavi - Urad za kemikalije ter Upravo za varstvo pred sevanji, pojasnjujejo na vladi. Na novo lokacijo na Dunajski pa se bo lahko preselila tudi Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke, ki trenutno prav tako deluje v najetih prostorih, so še zapisali na vladi.

Ne spreglejte