SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Virant prepričal Jenka, naj odstopi kot nadzornik, da ne bo postal naslednji GGM

4

termometer

 | Foto:
Član DL Janko Jenko se je po pogovoru z Virantom, ki ga je prepričeval, da je v konfliktu interesov, odločil, da odstopi kot nadzornik Slovenske industrije jekla, čeprav se z Virantom ne strinja.

Janko Jenko, ki je svojo odločitev o odstopu po telefonu že sporočil predsedniku uprave Soda Tomažu Kuntariču, pravi, da težko razume, zakaj je v konfliktu interesov, saj je samo član stranke DL in njen nekdanji funkcionar.

Bi lahko Jenko postal naslednji GGM?

"Tega ne morem razumeti. Res mi je čudno. Po nobeni definiciji ne morem biti v konfliktu interesov, ampak Virant je rekel, da bi to bila škoda za državo, da bi vlada trpela v tej situaciji, da se hočejo izogniti naslednjemu Gašparju Gašparju Mišiču. Izpostavil je tudi, da sem bil izvršni direktor stranke, da sem sodeloval v medkoalicijskem usklajevanju in da v tem vidi morebiten konflikt interesov," je poudaril Jenko.

Pojasnil je, da je Virantu ponudil izstop iz stranke, saj ga ta ovira pri njegovih željah po strokovnem delu, vendar Virant njegovega izstopa noče sprejeti in, kot pravi Jenko, vztraja, da se o tem v naslednjih dneh še pogovorita.

Virant z Jenkovo kandidaturo ni bil seznanjen

Jenko sicer Viranta že pred tem sploh ni seznanil s tem, da je kandidiral za nadzornika Slovenske industrije jekla, saj je menil, da lahko, čeprav je član DL, svobodno kandidira za funkcije, za katere misli, da je strokovno usposobljen.

Predsednik stranke je bil zato slabe volje, saj po Jenkovih besedah misli, da bi moral vedeti, da kot nekdanji izvršni direktor stranke kandidira za nadzorni svet, ker bi lahko šlo pri tem za navzkrižje interesov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin