Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

počitnice obnova

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 18.40

8 let

Video: Počitnice bodo v DZ-ju izkoristili za več sto tisoč evrov vredno obnovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V DZ-ju se začenjajo poldrugi mesec dolge parlamentarne počitnice. Ta čas bodo med drugim izkoristili za izvedbo nujnih vzdrževanih in obnovitvenih del.

Skupna vrednost del je ocenjena na nekaj manj kot 668.000 evrov.

V obdobju parlamentarnih počitnic, torej do 2. septembra, ne bo redne plenarne seje DZ-ja ali sej delovnih teles, tudi večina strokovnih služb DZ-ja bo odsotna in zagotovljena bodo le dežurstva.

Mogoče bo sklicati izredno sejo. Tako se bodo poslanci že na prvi počitniški dan srečali na izredni seji o problematiki naložbe v Teš 6, ki jo je zahtevala poslanska skupina SDS.

Največ proračunskega denarja bo šlo za sanacijo strehe Kot pojasnjujejo v DZ-ju, bodo vzdrževalna in obnovitvena dela trajala od konca julija do začetka septembra. Izjema je izvedba hidroizolacije oboda stavbe, ki se je začela že konec maja in bo trajala predvidoma do konca avgusta. Hidroizolacija vključuje tudi sanacijo meteorne kanalizacije.

Vzdrževalnih in obnovitvenih del bosta deležni stavba na Šubičevi 4 in avdiovideo studio. Njegova prenova je po navedbah DZ-ja nujna zaradi tehnološke zastarelosti in iztrošenosti opreme ter zaradi prehoda na digitalno tehnologijo. Studio so namreč zgradili leta 1999 in še vedno deluje na podlagi analogne tehnologije.

Poleg hidroizolacije, ki naj bi stala okoli 125.000 evrov, so na seznamu še sanacija dela strehe, terase in svetlobnega jaška mansarde (177.000 evrov), prenova lesenih hrastovih oken (85.800 evrov), sanacija električnih instalacij v pritličju in prvem nadstropju (9.500 evrov), slikopleskarska dela (86.500 evrov) in zamenjava talnih oblog (21.000 evrov).

Največ proračunskega denarja bo šlo za sanacijo strehe, terase in svetlobnega jaška mansarde. Streha stavbe na Šubičevi 4 je dotrajana in neustrezno izolirana, zato je veliko toplotnih izgub, pravijo v DZ-ju. Del strehe nad veliko dvorano so sanirali pred dvema letoma, letos pa bodo obnovili še preostali del.

Prva redna seja bo 23. septembra Po terminskem programu za september, ki ga je sprejel kolegij predsednika DZ-ja, se bodo poslanci na prvi redni seji po počitnicah sestali 23. septembra. Med lanskimi parlamentarnimi počitnicami se je državni zbor sicer sestal na dveh izrednih sejah.

Ne spreglejte