Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2019,
19.40

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

Državni zbor varna točka Unicef

Četrtek, 18. 7. 2019, 19.40

4 leta, 9 mesecev

Varna točka: v državni zbor se je v desetih letih zateklo 63 otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

državni zbor parlament | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Državni zbor že deset let deluje kot Unicefova varna točka za otroke in mladostnike v stiski ter je edini parlament s to oznako. Predsednik DZ Dejan Židan se je danes srečal s predstavniki Unicefa in v pogovoru dejal, da se je v tem času v DZ zateklo že več kot 63 otrok, so v sporočilu za javnost zapisali v DZ.

Varna točka je posebej označen javni prostor, namenjen otrokom in mladostnikom starim med pet in 18 let, da se vanj zatečejo v primeru kakršnekoli stiske na mestnih ulicah, so v sporočilu za javnost zapisali v DZ. Ob 10-letnici delovanja DZ kot tovrstne točke se je Židan danes srečal z direktorjem Unicefovega oddelka za zbiranje sredstev in partnerstva Garyjem Stahlom, njegovim namestnikom Jonathanom Veitchom in izvršnim direktorjem Slovenske fundacije za Unicef Tomažem Bergočem.

Židan je v pogovoru dejal, da je v desetih letih v DZ prišlo 63 otrok, ki so potrebovali zaščito, še nekaj več otrok pa predvsem na pogovor.

Predsednik DZ je ob tem izrazil tudi zadovoljstvo, da je bilo kar deset odstotkov zaposlenih v DZ vključenih v teoretično in praktično izobraževanje, ki so ga organizirali sodelavci Unicef Slovenija, ki strokovno vodi in koordinira projekt varnih točk. S temeljnimi informacijami o varni točki so sicer seznanjeni vsi uslužbenci DZ ter poslanke in poslanci, so zapisali.

V Sloveniji že 750 varnih točk

Direktor Unicefovega oddelka za zbiranje sredstev in partnerstva Gary Stahl se je v pogovoru zahvalil za zelo dobro delo, ki ga DZ kot varna točka uresničuje, saj s tem prispeva k ustvarjanju ozračja večje varnosti za otroke in mladostnike v mestu.

Izvršni direktor Slovenske fundacije za Unicef Tomaž Bergoč je v pogovoru dejal, da je v Sloveniji trenutno že 750 varnih točk, ki geografsko pokrivajo celotno državo.

Ne spreglejte