Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2013,
19.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pregled dneva

Torek, 12. 11. 2013, 19.53

7 let, 12 mesecev

V ZDA ni konec sveta, če ti ne uspe. V Sloveniji pa …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi Evropejci so najbolj izobražena generacija na stari celini do zdaj, kljub temu pa je okoli 5,6 milijona mlajših od 25 let brez službe.

Najpomembnejša razlika med Evropo in ZDA je v miselnosti. V ZDA ni konec sveta, če ti ne uspe. Pač poskusiš še enkrat in še enkrat in še enkrat. Ljudje verjamejo v uspeh in vase in se potencialnega neuspeha ne bojijo, je v intervjuju za Planet Siol.net pojasnila ena od najbogatejših Slovenk Iza Login.

Slovenska policija je že v letu 2011 začela na območju vse države preiskovati več kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije pri izvajanju programov avtošol in dodatnih programov varne vožnje. Po besedah Dušana Florjančiča z Generalne policijske uprave so do zdaj v preiskavi ugotovili, da so se v 36 avtošolah zgodile zlorabe na področju izobraževalnih programov avtošol in dodatnih programov varne vožnje.

SDS, NSi in SLS so vložile interpelacijo o delu in odgovornosti ministra Gregorja Viranta. Očitajo mu poskuse ogrožanja sistema lokalne samouprave in kratenja ustavne pravice z napovedjo ukinitve posameznih občin in s predlogom zakona, "ki izrazito nesorazmerno in nepravično v večji meri znižuje finančna sredstva manjšim in finančno šibkejšim občinam, večjim pa sredstva zvišuje". Virant pa odgovarja, da bo vztrajal pri svojih stališčih in da je škoda, da mu namesto sodelovanja mečejo polena pod noge.

Gibanje vseslovenska ljudska vstaja, Odbor za pravično in solidarno družbo in Mreža za neposredno demokracijo ustanavljajo stranko. "Dokazujemo, da smo se sposobni poenotiti, da znamo stopiti skupaj v imenu vseh prebivalcev in prebivalk," je povedal Uroš Lubej iz VLV in med drugim dodal, da so "ocenili, da vsako drobljenje sil, ki je nastalo v tem ljudskem vrenju v času vstajniškega gibanja, pomeni nevarnost, da se ne uresniči to, kar želimo – ustanovitev pravične in solidarne Slovenije. Ena je več kot tri. Gre za novo paradigmo".

Slovenska vojska sodeluje v mednarodnih operacijah in misijah v osmih državah, v katerih deluje 377 naših vojakov. Slovenske vojakinje in vojaki po podatkih ministrstva za obrambo sodelujejo tudi na misijah v Bosni in Hercegovini, in sicer od leta 1997, največ pa smo davkoplačevalci do danes plačali za delovanje kontingentov in za plače pripadnikov Slovenske vojske na misiji na Kosovem, in sicer 145,5 milijona evrov.

Glavni vzrok za onesnaženosti zraka so promet, industrija, kmetijstvo in gospodinjstva. Vsi ti dejavniki pa vplivajo tudi na onesnaženost tal in stanje površinskih in podzemnih voda. Kateri kraji v Sloveniji so najbolj onesnaženi?

Brezposelnost med mladimi v Evropi je visoka in ne kaže, da se bo kmalu znižala. Po najnovejših statistikah je v članicah EU brezposelnih 23,5 odstotka mladih, v evroobmočju pa 24,1 odstotka. Najhuje je v Grčiji, kjer je po podatkih Eurostata brez dela 57 odstotkov mladih. Skupaj je v Evropi 7,5 milijona mladih, starih med 15 in 24 let, ki niso niti zaposleni niti vključeni v šolanje ali usposabljanje.

Sodbe sodišča je treba spoštovati, je uradno stališče škofovske konference ob pravnomočni sodni odločitvi, po kateri mora Cerkev ženski, ki naj bi jo v mladosti zlorabljal artiški župniki Karel Jošt, plačati 80 tisoč evrov odškodnine z obrestmi.

Ne spreglejte