Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2011,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubica Jelušič

Ponedeljek, 8. 8. 2011, 12.42

8 let

V upravi Morsa v treh letih 231 manj zaposlenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Število zaposlenih v upravnem delu ministrstva za obrambo (Mors) se je v tem mandatu zmanjšalo, in sicer za 231, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Na ministrstvu za obrambo je bilo 22. novembra 2008 ob prevzemu mandata obrambne ministrice Ljubice Jelušič zaposlenih 1565, 28. julija 2011 pa 1334 oseb, kar je 231 manj. Število zaposlenih v Slovenski vojski (SV) je bilo na začetku mandata Jelušičeve 7052, 28. julija letos pa jih je bilo 7544. Predvideno je zmanjšanje stalne sestave vojske V zvezi zaposlenih v SV na Morsu poudarjajo, da je bila v začetku mandata z razvojnimi dokumenti določena stalna sestava Slovenske vojske v obsegu 8500 pripadnikov. Z Resolucijo o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja SV do leta 2025 je bila znižana na 8000 pripadnikov. Že z lanskim skupnim kadrovskim načrtom je vlada zadržala stalno sestavo z obsegom 7600 pripadnikov, v letošnjem in prihodnjem letu pa načrtuje celo njeno zmanjšanje.

V času mandata ministrice Ljubice Jelušič na Morsu ni bila v redno delovno razmerje zaposlena po njihovih navedbah nobena oseba, ki bi bila predhodno zaposlena za določen čas po 72. členu zakona o javnih uslužbencih, ki govori o delovnih mestih v kabinetu ministra.

Politika zaposlovanja bo še naprej restriktivna Politika zaposlovanja v upravnem delu ministrstva bo tudi v nadaljevanju mandata restriktivna, poudarjajo. Dodajajo, da bodo morebitne zaposlitve izvedli skladno z omejitvami zaposlovanja v javnem sektorju, ki jih vključuje predlog interventnega zakona in v okviru razpoložljivih sredstev za stroške dela.

Novih zaposlitev ne bo Enaka usmeritev se v tem zakonu predlaga za Slovensko vojsko. V SV v letu 2010 ni bilo novih zaposlitev in jih prav tako ne bo v letu 2011, temveč le nadomeščajo pripadnike, ki jim je prenehalo delo iz različnih razlogov, pojasnjujejo.

Ne spreglejte