Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
7.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 7.12

8 let

V Stični tradicionalni katoliški festival Stična mladih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stična na Dolenjskem bo vnovič gostila tradicionalni katoliški festival mladih v Sloveniji - Stična mladih. Letošnji 31. festival bo potekal pod geslom Veselite se v Gospodu zmeraj!

Z dogodkom, ki ga v okviru Društva SKAM pripravlja več sto mladih, želijo mladim ponuditi izkušnjo skupnosti in spodbujati izmenjavo izkušenj. Festival je namenjen mladim, ki so aktivni v župnijah in so polni veselja, pa tudi tistim, ki iščejo, ki jih težijo življenjske okoliščine ali jim mladost nalaga zahtevna bremena, organizatorji pojasnjujejo na svoji spletni strani.

Festivala se v zadnjih letih udeleži med 5000 in 7000 mladih Kot je pojasnil Gregor Kunej iz Društva SKAM, se festivala v zadnjih letih udeleži med 5000 in 7000 mladih. V Stično bodo prišli z avtobusi, vlaki in tudi avtomobili, zbrali pa se bodo ob 9.30. Za dijake najprej pripravljajo program z glasbo, petjem in plesom, v katerega pa bodo vključili tudi pričevanje nekdanjega londonskega gangsterja Johna Pridmora, ki se je po umoru nedolžnega človeka spreobrnil. Študenti in mladi v poklicih pa se bodo na samostanskem travniku posvetili letošnjemu geslu festivala, gostili pa bodo murskosoboškega škofa Petra Štumpfa in dramskega igralca Gregorja Čušina.

V nadaljevanju za vse udeležence pripravljajo številne delavnice, med drugim o medsebojnih odnosih, osamosvajanju od staršev, odvisnosti, krščanskih vrednotah v današnjem svetu, podnebnih spremembah, igrah, ročnih spretnostih in športnih aktivnostih. Okoli 14. ure bo na osrednjem prireditvenem prostoru maša, po njej pa se bo praznovanje nadaljevalo z zaključnim koncertom. Gost letošnjega festivala bo tudi vodja sekcije za mlade pri Papeškem svetu za laike pater Eric Jacquinet, ki bo udeležence povabil na Svetovni dan mladih, ki bo prihodnje leto julija v Riu de Janeiru v Braziliji.

Na letošnjem festivalu tudi humanitarna nota Na festivalu letos uvajajo tudi prostovoljni prispevek za organizacijo. Vsak udeleženec naj bi prispeval pet evrov, petino zbranih sredstev pa bodo namenili za pomoč šestim slovenskim družinam v stiski iz šestih slovenskih škofij.

Društvo SKAM - skupnost katoliške mladine festival pripravlja v sodelovanju z mnogimi slovenskimi župnijami in različnimi mladinskimi ter drugimi organizacijami. Pri izvedbi festivala pa veliko mero predvsem logističnih nalog vsako leto prevzamejo tudi domačini v Stični, še pojasnjujejo organizatorji.

Ne spreglejte