Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2020,
10.14

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,57

26

Natisni članek

okužba Koronavirus

Četrtek, 1. 10. 2020, 10.14

3 leta, 6 mesecev

V sredo 175 novih okužb s koronavirusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,57

26

V Sloveniji so v sredo ob 2.899 testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 175 ljudeh. V bolnišnici se zdravi 86 ljudi, od tega jih je 15 na intenzivni enoti. Včeraj sta umrla dva bolnika, iz bolnišnice so odpustili 15 ljudi. 

V Sloveniji so od začetka epidemije okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 5.865 ljudeh. Trenutno je v državi aktivno okuženih 1.807 ljudi. Skupaj je od začetka epidemije umrlo 152 ljudi.

Martinovanje, zabava
Novice Infektologinji svetujeta: Odpovejte druženja, omejite tesne stike

V torek padel nov rekord

V torek smo v Sloveniji ob 3.391 testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 203 ljudeh, kar je največ od začetka epidemije. Največ okužb zadnje tedne potrdimo v Ljubljani, večje žarišče pa je tudi na Koroškem. Nemčija je zato to slovensko statistično regijo včeraj uvrstila med rizične. Že pred dnevi je na t. i. rdeči seznam umestila tudi Primorsko in Notranjsko.

 

zemljevid
Novice Nemčija na rdeči seznam uvrstila še eno slovensko regijo

V prihodnjem obdobju tudi do 300 novih okužb dnevno

Projekcija širjenja novega koronavirusa v Sloveniji, ki jo pripravljajo na Institutu "Jožef Stefan", kaže, da bomo v prihodnjem obdobju v Sloveniji potrdili od 50 do 300 novih okužb dnevno. Kot ugotavljajo, vsak okuženi v povprečju na novo okuži 1,3 človeka. 

Novice Mračna napoved: v najslabšem primeru bomo imeli do 300 novih okužb dnevno

UKC Ljubljana v ureditev prostorov za sivo cono in dela urgence

Univerzitetni klinični center (STA) Ljubljana se loteva preurejanja objekta nekdanjega zavoda za varstvo pri delu, ki se nahaja nasproti pediatrične klinike, v t. i. sivo cono za obravnavo bolnikov z novim koronavirusom. Objavljen je javni razpis za gradbena in obrtniška dela, objekt bi lahko bil nared še pred koncem leta, piše STA.

Siva cona v pritličju objekta ob Bohoričevi ulici bo namenjena obravnavi pacientov, ki imajo poleg akutne bolezni še sum na covid-19, so za STA pojasnili v UKC Ljubljana. V pritlični etaži bo devet izolirnih bolniških sob z lastnimi toaletnimi prostori in štiri bolniške izolirne sobe s stalnim nadzorom, namenjene bolnikom, ki so v nekoliko slabšem zdravstvenem stanju.

Število okuženih v CUDV Črna še nekoliko naraslo

Število okuženih z novim koronavirusom v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem je še nekoliko naraslo. Skupno so doslej okužbo potrdili pri 58 uporabnikih in 21 zaposlenih.

V CUDV Črna so v sredo in danes odvzeli več kot 200 kontrolnih brisov. "Pričakujemo še rezultate za približno tretjino odvzetih brisov, med dosedanjimi rezultati pa je večina bila na srečo negativnih in upamo, da se bodo razmere počasi umirile," je za STA popoldne dejala direktorica CUDV Črna Dalja Pečovnik. Ob tem je opozorila, da se sicer številke stalno spreminjajo.

Rdečo cono za okužene so uredili v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Peca nad Mežico, kjer so zmogljivosti za zdaj zapolnili, tako da urejajo tudi novo rdečo cono v centralni stavbi CUDV v Črni. Večina okuženih uporabnikov ima sicer blage znake okužbe ali jih sploh nima, trije uporabniki pa ostajajo na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

CUDV Črna na Koroškem je trenutno eno največjih žarišč okužb z novim koronavirusom v Sloveniji, prvo okužbo so pri zaposlenih osebi potrdili v nedeljo, 20. septembra.

Video: Tri okužene starostnike iz doma v Murski Soboti premestili v Novo Gorico

Kadrovska stiska zaradi potrjenih okužb v ZD Ravne na Koroškem

Razmere so se v zadnjem tednu zaostrile tudi v ZD Ravne na Koroškem, kjer so doslej, brez morebitnih današnjih sprememb podatkov, potrdili skupno deset okužb pri zaposlenih v patronažni službi in psihohigienskem dispanzerju, izdanih pa je bilo prek 20 karanten, je za STA povedal direktor ZD Ravne Stanislav Pušnik.

Kljub temu za zdaj še lahko izvajajo vse dejavnosti na vseh štirih lokacijah v Mežiški dolini. Glede na to, da se prvi zaposleni iz karantene vračajo že v petek, direktor upa, da bodo lahko tudi v prihodnje zagotovili ustrezno zdravstveno varstvo.

Na Koroškem so v sredo po podatkih Sledilnika za covid-19 potrdili osem novih okužb z novim koronavirusom, število aktivno okuženih v regiji pa se je povzpelo na 139. Od tega jih je največ v Črni na Koroškem, in sicer 40. Sledijo Slovenj Gradec s 23 aktivnimi primeri in Ravne na Koroškem z 21 aktivnimi primeri.

Ne spreglejte