Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2013,
17.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

shod korupcija

Petek, 13. 12. 2013, 17.16

8 let

V Ljubljani že drugi shod proti korupciji v dobrem tednu (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S pozivom Ljubljančanom, naj se jim pridružijo v boju proti korupciji, se je končal shod proti korupciji, ki se ga je udeležilo okoli 400 ljudi.

Tokrat je minil mirno in brez incidentov. Udeleženci so s transparenti, govori in vzkliki zahtevali konec korupcije in etično ravnanje politikov. Protestniki so se tudi tokrat zbrali na Kongresnem trgu in se nato odpravili na pohod po Ljubljani. Med drugim so se ustavili pred ljubljansko mestno hišo in sedežem Banke Slovenije ter zahtevali, naj gre denar ljudem, ne pa strankam in bankam.

Napis Zarubljeno so med drugim nalepili na ljubljansko univerzo in ljubljansko občino ob tem pa se jasno izrekli proti diktaturi kapitala. Kapitalizem je korupcija, so menili protestniki in se med drugim zavzeli za večja pooblastila in neodvisnost Komisije za preprečevanje korupcije in davčnega urada ter zahtevali takojšnjo prekinitev privatizacije državnega premoženja.

Protestniki namreč zavračajo, da jim oblast kot rešitev proti korupciji ponuja zasebno lastništvo državnih podjetij in bank ter privatizacijo javnih storitev, kot so šolstvo, zdravstvo in sociala.

Premierka Alenka Bratušek pa je v Studiu ob 17h na Radiu Slovenija zatrdila, da vsi v vladi podpirajo boj proti korupciji in gospodarskemu kriminalu. Napovedala je spremembo zakonodaje, če bo ta potrebna, a hkrati izpostavila, da morajo na koncu postopke izpeljati sodišča. Hkrati verjame, da bo predsednik republike našel prave naslednike vodstva komisije za preprečevanje korupcije, ki je odstopilo, in bo nova ekipa lahko nadaljevala začeto delo.

Na protest so na družbenem omrežju Facebook sicer vabili predstavniki t. i. Koalicije proti korupciji, udeležbo pa so napovedali tudi v stranki v nastajanju Solidarnost, gibanju Vseslovenska ljudska vstaja in Odboru za pravično in solidarno družbo, svoje zahteve je na shodu prebrala tudi Iniciativa za demokratični socializem.

Ne spreglejte