Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2013,
6.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 19. 3. 2013, 6.43

8 let, 5 mesecev

V DZ-ju nadaljevanje zaslišanj ministrskih kandidatov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pred pristojnimi odbori v DZ-ju se bodo nadaljevala zaslišanja kandidatov za ministre v vladi Alenke Bratušek. Potem ko se je v ponedeljek predstavilo osem kandidatov, se jih bo danes še pet.

Zagotovo z največjim zanimanjem se pričakuje predstavitev kandidata za finančnega ministra Uroša Čuferja pred člani odbora za finance. Čufer prihaja na ta položaj iz NLB-ja, zato je pričakovati, da bo na zaslišanju moral odgovarjati tudi na očitke o vpletenosti v dajanje spornih kreditov v tej banki. Bratuškova je sicer po vložitvi liste v DZ-ju dejala, da ji je Čufer zagotovil, da s tem nima nič.

O podpori kandidatu za finančnega ministra se do zaslišanja na odboru nihče od koalicijskih partnerjev ni želel javno opredeliti. A po neuradnih informacijah tudi s tem kandidatom večina od partnerjev naj ne bi imela težav. Dokončen odgovor bo prineslo zaslišanje.

Prvak DL Gregor Virant je sicer pred dnevi napovedal, da "DL zagotovo ne bo dala glasov za vlado", če jih kandidat za finančnega ministra ne bo prepričal.

Poleg Čuferja se bodo danes predstavili še kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor Igor Maher, kandidat za zunanjega ministra Karl Erjavec, kandidatka za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ter kandidatka za ministrico brez resorja Tina Komel. Slednja bo pristojna za področje odnosov med Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter Slovenci po svetu.

Izredna seja z listo kandidatov za ministre kot edino točko dnevnega reda je sklicana za sredo opoldne.

Ne spreglejte