Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 8.59

8 let

V Celju humanitarni nogometni turnir v spomin Branku Goropevšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V dvorani Zlatorog v Celju je bil v soboto spominsko-humanitarni nogometni turnir, posvečen pred kratkim umrlemu znanemu celjskemu športnemu delavcu mag. Branku Goropevšku.

Turnir, ki sta ga pripravila Nogometni klub Celje in Rotary klub Celje – Barbara Celjska in na katerem je nastopilo šest ekip, je potekal kot spremljajoči dogodek prvenstvene tekme 15. kroga prve lige med Celjem in Olimpijo Ljubljana. Prvotno je bilo zamišljeno, da bi turnir izvedli v Areni Petrol pred omenjeno tekmo (na dveh igriščih po širini), a so ga organizatorji zaradi napovedanega slabega vremena prestavili v dvorano Zlatorog.

Mag. Branko Goropevšek, ki je po daljši bolezni umrl star komaj 45 let, je bil član upravnega odbora in nekdanji predsednik Nogometnega kluba Celje, član upravnega odbora Atletskega društva Kladivar Celje in nasploh velik športni navdušenec. Zunaj športne sfere ga je javnost poznala kot dolgoletnega direktorja Osrednje knjižnice Celje in uveljavljenega zgodovinarja ter avtorja številnih knjig in strokovnih člankov. Poleg tega je bil pokojni Branko Goropevšek zelo dejaven tudi na humanitarnem področju, saj je bil dolgoletni član Rotary kluba Celje – Barbara Celjska.

Kar zadeva udeležbo ekip, je bil zato turnir zasnovan tako, da so na njem sodelovale ekipe s področij, na katerih je bil dejaven Branko Goropevšek. Tako so na turnirju nastopile naslednje ekipe: Mestna občina Celje, Atletsko društvo Kladivar Celje, NK Celje, Rotary klub Celje – Barbara Celjska, Zgodovinsko društvo Celje in Miško Knjižko ter TSmedia – Planet Siol.net. Turnir je potekal v dveh skupinah, tako da so se ekipe pomerila vsaka z vsako, potem pa še v končnih tekmah za končno razvrstitev. Na koncu je zmagala ekipa NK Celje, ki je v finalu premagala Rotary klub Celje – Barbara Celjska z 2:0.

Seveda pa turnir, kot smo omenili na začetku, prvenstveno ni bil tekmovalnega, marveč humanitarnega značaja. Vso prijavnino ekip v skupnem znesku 1.000 evrov so organizatorji in udeleženci turnirja v imenu Rotary kluba Celje in ob sodelovanju Centra za socialno delo Celje namenili družini Spolenak iz Celja. Družina – v njej je šest otrok, od tega trije šoloobvezni, oba starša sta ostala brez službe, poleg ta pa so družino pred časom še okradli – živi v zelo težkih socialnih razmerah. Donacija bo tako namenjena plačilu najnujnejših položnic.

V kratkem uvodnem programu na igrišču Arene Petrol pred tekmo Celje – Olimpija je simbolični ček za tisoč evrov materi Simoni Spolenak izročil predstavnik Rotary kluba Celje, mag. Bojan Cvelfar. Ob tem je poudaril predanost Branka Goropevška humanitarnemu delu in orisal njegovo aktivno udejstvovanje med celjskimi rotarijci. Še pred tem je o Goropevškovem delu v nogometu spregovorila predsednica Nogometnega kluba Celje, mag. Alenka Obrul, in ob tem izpostavila, da je Goropevšek kot njen predhodnik na položaju predsednika kluba izkazal velik pogum, ko je kljub bolezni prevzel funkcijo v zelo težkih razmerah za klub.

Ne spreglejte