Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2013,
13.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 8. 12. 2013, 13.59

7 let, 12 mesecev

Umrla je ikona boja proti apartheidu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minuli teden sta zaznamovala smrt Nelsona Mandele in orkan Xaver, ki je pustošil po severni Evropi.

V 96. letu je po dolgi bolezni preminil južnoafriški heroj in ikona boja proti apartheidu Nelson Mandela. Nobelov nagrajenec za mir, ki je zaradi svojega boja proti rasističnemu režimu 27 let preživel v zaporu, je po svetu veljal za simbol svobode.

Po divjanju orkana Xaver, ki je v četrtek pustošil po severni Evropi, se razmere spet počasi normalizirajo. Orkan je po zadnjih podatkih zahteval najmanj deset življenj, potem ko se je število žrtev nevihte na Poljskem povzpelo na pet.

"Do podrobnosti sem pojasnil vse, kar se nanaša na mojo plat zgodbe. Prepričan sem, da držim obljube, ki sem jih dal na dan zaslišanja pred parlamentarnim odborom. Seveda ne bom odstopil. Dogovorili smo se še, da svojo plat zgodbe pojasnim poslanskim skupinam, potem pa bomo videli, kako naprej," je dejal minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel.

Dobitnik Eurojackpota je listek z eno kombinacijo za 2,20 evra vplačal na prodajnem mestu Loterije Slovenije v grosupeljskem Mercatorju. Po odbitku 15-odstotnega davka na srečo mu bo na računu ostalo vrtoglavih 18 milijonov evrov, kar ga bo zavihtelo na 46. mesto Managerjeve lestvice najbogatejših Slovencev.

Vsak, ki ga mika delo na velikih turističnih križarkah, se takoj znajde v velikem precepu. To pač ni služba, ki bi bila od doma oddaljena morda sto kilometrov, temveč zaposlitev na drugem koncu sveta. Delovna pogodba traja pol leta in točno toliko časa ni mogoče videti družine in znancev.

Petkov večer je bil za vse, ki vsak dan ustvarjamo Trende, še posebej poln pričakovanj, saj smo povabljenim gostom, med katerimi je bilo tudi 15 bralcev, ki so se odzvali našemu povabilu k natečaju, prikazali pravi spoj mnogoterih umetnosti, glasbe in modnega oblikovanja. Temu veličastnemu večeru smo nadeli ime Trendoskop, saj je tako nas kot vse, ki nas spremljate, za hip popeljal v čudoviti svet, kjer je vse mogoče, kjer s pomočjo umetnosti domišljiji puščamo prosto pot.

Ne spreglejte