Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2013,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vinko Dolenc UKC Ljubljana

Sreda, 31. 7. 2013, 20.30

8 let

UKC Ljubljana je podaljšal pogodbo nevrokirurgu Vinku Dolencu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kot smo neuradno izvedeli, je nevrokirurg Vinko Dolenc danes podpisal pogodbo o nadaljnjem sodelovanju z UKC-jem Ljubljana, ki se izteče 31. decembra 2013.

Svetovno znani nevrokirurg Vinko Dolenc, ki mu je dosedanja pogodba z UKC-jem Ljubljana potekla v sredo, 31. julija, sicer že izpolnjuje pogoje za upokojitev, a je z UKC-jem Ljubljana sodeloval na podlagi Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF). Delal je po 20 ur na teden, za podaljšanje pogodbe z UKC-jem pa je zaprosil prejšnji teden.

Ni razlogov za to, da mu pogodbe ne bi podaljšali Le nekaj dni, preden mu je potekla dosedanja pogodba, so mediji objavili informacijo, da so policisti prof. dr. Dolenca kazensko ovadili, ker je z vpisom zemljiškega dolga, potem ko mu je sodišče v Izraelu prisodilo plačilo odškodnine v višini 2,3 milijona evrov, zavaroval dve svoji stanovanji.

Zgodba se je v dneh po objavi razpletala; Vinko Dolenc pa je v izpovedi za Planet Siol.net minuli petek razkril tudi svojo plat. Da so njegove navedbe o tem, da je bil izraelski pacient med operacijo leta 1992 pacient UKC-ja Ljubljana, ne zasebni pacient Vinka Dolenca, resnične, so zdaj neuradno potrdili tudi v UKC-ju.

Kot so za Planet Siol.net povedali v UKC-ju, kljub pisanju medijev in ovadbi ni bilo razlogov za to, da Vinku Dolencu pogodbe ne bi podaljšali, ključen dejavnik pri odločitvi o podaljšanju pogodbe pa je bil podatek, koliko zavarovancev še čaka na operacijo pri prof. Dolencu.

UKC Ljubljana do tožnika nima nobenih obveznosti Kot je za Planet Siol.net povedala Biserka Marolt Meden, v. d. vodje Službe za odnose z javnostmi, UKC Ljubljana nikoli ni bil stranka v postopku pred sodiščem v Izraelu, sodba zoper Vinka Dolenca pa je pravnomočna in izvršljiva.

"UKC nima in ne bo imel nobenih obveznosti do kogarkoli v tem pravnomočno končanem postopku," je povedala in pojasnila, da je bila operacija, po kateri se je bolniku stanje zapletlo in je postal invalid, izvedena v UKC-ju Ljubljana v dopoldanskem času, torej jo je Vinko Dolenc izvedel kot uslužbenec UKC-ja in ni šlo za njegovega zasebnega pacienta.

Kot smo neuradno izvedeli, jim v UKC-ju Ljubljana nikakor ne uspe najti dokumentacije o dogodkih, povezanih z operacijo samoplačniškega pacienta iz Izraela leta 1992. Prav tako si ne znajo pojasniti, kako je mogoče, da je pacientova družina pozneje vložila tožbo zoper kirurga, ne zoper UKC. Kliničnega centra o tožbi naj ne bi nikoli uradno obvestili.

Primer so v minulih dneh sicer proučili tudi pravniki UKC-ja Ljubljana, podrobnejše ugotovitve pa naj bi javnosti predstavili jutri.

Dolg Vinka Dolenca do tožnika v Izraelu naj bi po neuradnih informacijah s prvotnih 2,3 milijona do danes narasel že na približno šest milijonov evrov.

Ne spreglejte