Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 7. 2013,
16.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 11. 7. 2013, 16.26

8 let, 5 mesecev

UKC Ljubljana brez novega generalnega direktorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana med osmimi prijavljenimi kandidati ni izbral novega generalnega direktorja. Dosedanji direktor Simon Vrhunec ni dobil potrebne večine glasov.

Na razpis za generalnega direktorja UKC-ja se je prijavilo osem kandidatov, tudi dosedanji generalni direktor Simon Vrhunec. Kot je po seji sveta zavoda v izjavi za medije pojasnil predsednik sveta France Cukjati, je pet kandidatov izpolnjevalo pogoje, štirje pa so članom sveta tudi predstavili svoj program. Med njimi je bil tudi Vrhunec, ki je po Cukjatijevih besedah dobil največ glasov, a ne dovolj. Razpis bodo tako jeseni ponovili.

Za izvolitev bi Vrhunec potreboval šest od enajstih glasov Vrhunec je v drugem krogu tajnega glasovanja, ko se je pomeril z ekonomistom Francem Žmavcem, dobil štiri glasove, šest glasovnic pa je bilo neveljavnih. Za izvolitev bi Vrhunec potreboval šest od enajstih glasov, pojasnjuje predsednik sveta. Imen preostalih prijavljenih kandidatov Cukjati ni želel izdati.

UKC Ljubljana bo še naprej vodil kot v. d. generalnega direktorja Svet UKC-ja Ljubljana, v katerem imajo večino članov predstavniki ustanovitelja – države, je tako sklenil, da bo Vrhunec v prihodnje zavod vodil kot vršilec dolžnosti, in sicer do izbire novega direktorja oziroma največ za eno leto. Ta odločitev po besedah Vrhunca pomeni, da člani sveta še zaupajo njegovemu vodenju zavoda in programu, saj bi bila v nasprotnem primeru odločitev drugačna. Ob tem je dodal, da ni najboljše, če skoraj vse vodstvo bolnišnice sestavljajo vršilci dolžnosti. Kot vršilka dolžnosti namreč svojo funkcijo opravlja tudi strokovna direktorica Brigita Drnovšek Olup.

S svojim delo je zadovoljen Vrhunec je s svojim iztekajočim se mandatom sicer zadovoljen, saj pravi, da je izpolnil večino točk programa. UKC Ljubljana tudi ni v takšnih finančnih težavah kot nekatere druge bolnišnice v državi. V preteklem letu je imel tako na primer manj kot pet milijonov evrov minusa ob proračunu, vrednem 437 milijonov. Vrhunec napoveduje, da bo tudi v prihodnje delal v korist UKC-ja Ljubljana in njegovega poslanstva, to je zagotavljati javne zdravstvene storitve slovenskim državljanom.

O svoji kandidaturi na novem razpisu mora Vrhunec, kot je dejal, še razmisliti. Obenem pa pravi, da glede na svoje dosedanje delo in program, tega je tudi strokovna komisija, ki je vodila razpisni postopek, ocenila kot dobrega, ne vidi razloga za to, da se ne bi prijavil.

Člani sveta UKC-ja Ljubljana so odločali tudi o glavni medicinski sestri, po Cukjatijevih besedah so soglasno podprli zdajšnjo glavno medicinsko sestro Erno Kos Grabnar.

Ne spreglejte