SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Tudi v občinskih upravah je zaposlenih občutno preveč" (VIDEO)

4

termometer

Najmanj 15.000 uradnikov, ki so do dobro varovanih in plačanih služb prišli tudi prek političnih in prijateljskih zvez, bo moralo oditi, če želimo zmanjšati izdatke in reformirati javno upravo.

A to bo zelo zahteven projekt. Medtem ko delavci - ki jih čakajo knjižice v Peku, Muri, Cimosu - za seboj nimajo sindikalistov, kot sta Štrukelj in Semolič, pa sta varno zavetje državnih služb in davkoplačevalski denar preveliki dragocenosti, da bi se jima javni uslužbenci kar tako odrekli, so poročali v Danes na Planet TV. Tudi v občinskih upravah je zaposlenih občutno preveč, nadzor nad tako velikim številom občin pa je nemogoč. A ideja ministra Viranta, da prepolovi število občin, je na noge dvignila mnoge župane. Več v spodnjem videu:

Na vrhu seznama najdražjih je prekmurska mikroobčina Hodoš. Šteje zgolj 340 prebivalcev in 105 gospodinjstev. Podjetnikov je malo, je pa zato številčnejša uprava. In prav zaradi nje je Hodoš na prebivalca ena najdražjih občin. Kljub temu pa so domačini z napredkom od ustanovitve pred 15 leti več kot zadovoljni.

"Lepa nedelja. Na lepo nedeljo lahko dobimo vse sorte dobrin, ki so na prodaj v trgovinah, lahko presenetimo koga s cvetlicami, lahko gremo na kavo. Vse to v nedeljo. Kaj pa javne dobrine, ki nam jih zagotavlja država preko javnih služb?"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin