SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je nova kandidatka za predsednico države

10

termometer

Glavni odbor stranke SLS je na včerajšnji seji Suzano Laro Krause potrdil za kandidatko SLS za predsednico Republike Slovenije.

"Sem kandidatka za predsednico države, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov; verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre," je povedala ob potrditvi kandidature in dodala: 

"S svojo kandidaturo želim pokazati Sloveniji, da razumem matere, razumem podjetnike, razumem kmete, razumem obrtnike in delavce, razumem vse tiste, ki polnijo državni proračun. Tiste, ki se vsak dan borijo za lastno preživetje in preživetje svojih otrok. Kot mati in samostojna podjetnica ta boj dobro poznam." 

Ukvarja se s prevajanjem in lektoriranjem

Suzana Lara Krause se je rodila 15. marca 1979 v okolici Ptuja. Je samozaposlena. Ukvarja se s prevajanjem, lektoriranjem in oblikami drugega učenja, je zapisano na spletni strani SLS. Leta 2007 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter pridobila naziv profesorica slovenščine in ruščine.

Medtem ko nekateri napovedani kandidati že zbirajo podpise za vstop v predsedniško tekmo, pa sta aduta dveh največjih parlamentarnih strank še skrivnost. Po neuradnih informacijah utegne širši vrh SMC odločitev o kandidatu sprejeti konec tega tedna, v SDS pa so napovedali, da bo svet stranke o kandidatu odločal 9. septembra.

Za favorita na predsedniških volitvah, ki bodo 22. oktobra, še vedno velja aktualni predsednik Borut Pahor, ki se bo za ponoven mandat potegoval s podporo volivcev in enakim sloganom kot pred petimi leti - Skupaj. Kandidatka NSi bo predsednica stranke Ljudmila Novak, medtem ko odločitve parlamentarnih DeSUS, Levice in Zavezništva bodisi glede lastnih kandidatov bodisi glede podpore drugim še niso znane.

Nabralo se je sicer še kar nekaj bolj ali manj znanih posameznikov, ki želijo v predsedniško tekmo. Med bolj znanimi so kamniški župan Marjan Šarec, veleposlanik v Skopju Milan Jazbec, v. d. predsednika zunajparlamentarne LDS Luj Šprohar, pesnik, dramatik, režiser in igralec Andrej Rozman - Roza ter pevca Damjan Murko in Dominik Kozarič. STA

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 67
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin