Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2020,
10.14

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

9

Natisni članek

Slovenija Koronavirus COVID-19

Četrtek, 9. 7. 2020, 10.14

3 leta, 9 mesecev

V Sloveniji v sredo potrdili 13 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

9

koronavirus | V sredo so pri nas potrdili 13 novih okužb z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

V sredo so pri nas potrdili 13 novih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

V sredo so ob 1.271 testiranjih potrdili 13 okužb z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 včeraj ni umrl noben bolnik. Trenutno je hospitaliziranih 15 ljudi, nihče od njih ni na intenzivni negi. Skupaj so do zdaj v Sloveniji potrdili 1.776 okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 je umrlo 111 ljudi.

Potem ko so v torek potrdili 24 novih okužb, so včeraj potrdili 13 novih okužb. Hospitaliziranih je 15 ljudi, kar je ena več kot v torek. Nihče ni na intenzivni negi, eno osebo pa so odpustili v domačo oskrbo. Do zdaj so v Sloveniji potrdili 1.776 okužb.

Jelko Kacin
Novice Začele veljati nove omejitve. Zbiranje omejeno na deset ljudi.
 

Dve okužbi z novim koronavirusom so v sredo potrdili v Ljubljani, po eno pa v Mariboru, Pivki, Šentjurju, Cerknici, Vipavi, Medvodah, Piranu, Hrastniku, Ilirski Bistrici, Kočevju in Zagorju ob Savi, kažejo podatki sledilnika za covid-19.

Na NIJZ do zdaj zavrnili okoli deset odstotkov vlog za večje prireditve

Vlada je za zajezitev epidemije novega koronavirus omejila zbiranje ljudi, prejšnji teden na do 50 oseb, v sredo pa z nekaterimi izjemami na deset. Še vedno so sicer mogoče javne prireditve z do 500 ljudi, a le če zanje pozitivno mnenje izda Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Tam so do vključno torka pregledali približno 200 vlog, od tega so jih 20 zavrnili.

Na NIJZ so pojasnili, da so do vključno torka pregledali približno 200 vlog za pridobitev pozitivnega mnenja za izvedbo dogodka. Kot so pojasnili, to število ne odraža dejanskega števila dogodkov oziroma prireditev, za katere so bile vloge poslane. Nekateri so vlogo namreč poslali ponovno, dopolnili pogoje, zmanjšali število oseb ali način izvedbe. Prav tako so pri določenih vlogah navedli več datumov prireditve pri nespremenjenih pogojih izvedbe.

Kot pojasnjujejo na NIJZ, take vloge obravnavajo kot eno samo, saj se mnenje inštituta nanaša na pogoje. Do zdaj so sicer zavrnili 20 vlog. V higienskih priporočilih za prireditve in dogodke pri NIJZ med drugim narekujejo zadostno varnostno razdaljo, nošenje mask in razkuževanje ter čim manj dotikanja različnih skupnih predmetov in površin. Sedeži morajo biti oštevilčeni z vnaprej natančno določenim sedežnim redom in varnostno razdaljo 1,5 metra v vseh smereh, izjemo predstavljajo člani istega gospodinjstva, piše STA.

Ne spreglejte