Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2009,
16.24

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 11. 10. 2009, 16.24

8 let, 3 mesece

Svetopisemski maraton v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Ljubljani se je končal svetopisemski maraton, enotedensko nepretrgano branje Svetega pisma.

Sveto pismo je glavni združevalni element med kristjani, tako je pri maratonu letos sodelovalo šest krščanskih cerkva, in sicer Katoliška, Adventistična, Baptistična, Binkoštna, Evangeličanska in Pravoslavna, so zapisali v Svetopisemski družbi Slovenije. Predstavili so knjižico Recesija Zaključek maratona, ki je v cerkvi sv. Jožefa potekal od prejšnje nedelje, je bil ob 16. uri, ko so predstavili knjižico Recesija. V njej so, kot navajajo v svetopisemski družbi, zbrani svetopisemski navedki, ki osvetljujejo nastalo družbeno in ekonomsko situacijo, kažejo na njene vzroke ter prinašajo spodbudo in tolažbo vsem prizadetim.

Kot je pojasnil Benjamin Siter iz svetopisemske družbe, hočejo s knjižico Recesija izpostaviti, da ima "Sveto pismo tudi za današnje čase in trenutno situacijo pomembno sporočilo". "Mi kot svetopisemska družba ne moremo deliti fizičnih paketov pomoči, lahko pa ponudimo duhovno hrano, ki je tudi pomembna," pravi Siter.

Koncert duhovne glasbe na Prešernovem trgu Obiskovalci zaključka maratona so si lahko ogledali tudi monodramo Gregorja Čušina z naslovom Jona, besni prerok. V tednu svetopisemskega maratona je sicer v sredo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal koncert sodobne duhovne glasbe, v četrtek pa ekumenski večer, ki so se ga udeležili tudi ljubljanski nadškof Alojz Uran, evangeličanski škof Geza Erniša ter predstavniki drugih cerkva.

Z maratonskim branjem so pričeli v ZDA Z maratonskim branjem Svetega pisma so pričeli v ZDA in v skandinavskih državah v 70. letih prejšnjega stoletja. Sveto pismo so organizirano brali v cerkvah, trgovskih centrih ter celo na stopnišču ameriškega kongresa v Washingtonu, kjer je letos potekal že 20. svetopisemski maraton, so še zapisali na Svetopisemski družbi Slovenije.

Ne spreglejte