SiolNET. Novice Slovenija
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sum korupcije pri pripravi javnega naročila za nakup aparatov za magnetno resonanco

1,43

termometer

Ministrstvo za zdravje |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Ministrstvo za zdravje je ustavilo skoraj 40-milijonski nakup aparatur za magnetno resonanco zaradi domnevnega favoriziranja enega od dobaviteljev medicinske opreme pri pripravi javnega naročila. Zadevo, povezano z domnevno pristranskim javnim naročilom, so predali Nacionalnemu preiskovalnemu uradu in Komisiji za preprečevanje korupcije, navaja POP TV.

Javno naročilo za nakup 16 naprav za magnetno resonanco v vrednosti 38 milijonov evrov za 13 zdravstvenih ustanov v imenu urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu pripravlja skupina radiologov, ki so že lani pripravili tehnične specifikacije, poroča POP TV.

Še pred objavo javnega naročila pa je urad opravil informativno povpraševanje med petimi morebitnimi dobavitelji. Po pregledu dokumentacije sta dva od njih po poročanju POP TV sporočila, da želenih naprav zaradi zahtevanih tehničnih lastnosti ne moreta dobaviti. Druga dva, kot je televizija povzela navedbe ministrstva, gre za podjetji GH Holding in Gorenje GTI, pa sta na urad naslovila ločeni protestni pismi z očitki, da posredovane tehnične zahteve ustrezajo samo napravam, ki jih dobavlja podjetje Siemens.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin