Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 18.40

8 let

Spor glede odslovitve predavatelja na mariborski fakulteti za zdravstvene vede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupina študentov mariborske fakultete za zdravstvene vede je na rektorja univerze Danijela Rebolja naslovila protestno pismo zaradi prekinitve delovnega razmerja s predavateljem Dušanom Dumićem.

Slednji je prepričan, da gre za zaroto proti njemu. Rebolj pa pojasnjuje, da se je Dumiću iztekla pogodba o zaposlitvi za določen čas. Dumić je bil na fakulteti za zdravstvene vede zaposlen od 1. decembra 2009 do 30. novembra 2011 na delovnem mestu strokovni delavec VII/2, nato pa mu pogodbe niso več podaljšali.

Iztekla se mu je pogodba o zaposlitvi za določen čas "Gospoda Dumića nismo odpustili. Iztekla se mu je pogodba o zaposlitvi za določen čas. Ker se s porodniškega dopusta vračata dve asistentki, tudi nove zaposlitve niso predvidene," je pojasnil rektor Rebolj. Kot je dodal, bo študentom to pojasnil na srečanju, ki je predvideno za naslednji teden.

Dumić: Obstaja utemeljen sum, da rektor s kolegico sodeluje Dumić pa rektorjev nepodpis njegove pogodbe smatra kot nadaljevanje šikaniranja s strani sodelavke, ki naj bi mu že septembra lani grozila z izgubo službe. Zadevo je že takrat prijavil vodstvu univerze. "Do danes nisem prejel nobenega odgovora na prijavo nadlegovanja, niti nisem bil obveščen o tem, da bi naj bila zadeva 'v reševanju', sem pa v tem času izgubil službo, zato obstaja utemeljen sum, da rektor s kolegico sodeluje in da se je ob sostorilstvu rektorja njena grožnja uresničila z nepodpisom moje pogodbe o zaposlitvi," je v javnem pismu zapisal Dumić.

S prekinitvijo delovnega razmerja se ne strinja tudi 110 študentov I. stopnje študijskega programa zdravstvena nega, ki so na rektorja v zvezi s tem naslovili protestno pismo. Kot so zapisali, je odločitev rektorja zmanjšala kvaliteto izvajanja študijskega procesa. Prav tako poudarjajo, da je rektor odločitev sprejel v nasprotju z odločitvijo senata fakultete, ki je izvolil Dumića za zaposlitev na delovnem mestu, "na katerem je svoje delo odlično in strokovno opravljal".

Ne spreglejte