Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2024,
19.16

Osveženo pred

5 dni, 6 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,84

Natisni članek

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Sobota, 21. 9. 2024, 19.16

5 dni, 6 ur

Sončen konec tedna. Na obali se je ogrelo do 27 stopinj Celzija. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,84
meditacija, poletje, sonce | Pred nami je sončen konec tedna. | Foto Shutterstock

Pred nami je sončen konec tedna.

Foto: Shutterstock

Ponekod po državi se je dopoldne še zadrževala nizka oblačnost, a jo je sonce razkrojilo in poskrbelo, da smo vsi uživali v sončni soboti. Na Primorskem se je že ogrelo do 27 stopinj Celzija. Drugod po Sloveniji so se temperature gibale med prijetnih 19 in 22 stopinj Celzija. Podobne temperature pričakujemo tudi jutri.

Preden 23. septembra vstopimo v koledarsko jesen, nas je vreme razvajalo s sončnimi žarki. Kljub dopoldanski nizki oblačnosti se je povsod po Sloveniji naredil lep dan in dolge rokave smo ponovno lahko zamenjali za kratke. 

Na Primorskem je burja oslabela in bo do jutri ponehala. Ogrelo se je do 26 stopinj Celzija, lokalno celo stopinjo več. 

Drugje po Sloveniji so namerili od 19 do 22 stopinj Celzija, v višje ležečih alpskih dolinah pa še kakšno stopinjo ali dve manj. 

Zgoraj lahko vidite današnje pričakovane temperature. Na obali se bo ogrelo do 26, lokalno celo do 27 stopinj Celzija. Drugod po državi bo od 19 do 22 stopinj Celzija, v višje ležečih alpskih dolinah pa še kakšno stopinjo ali dve manj. | Foto: meteologix Zgoraj lahko vidite današnje pričakovane temperature. Na obali se bo ogrelo do 26, lokalno celo do 27 stopinj Celzija. Drugod po državi bo od 19 do 22 stopinj Celzija, v višje ležečih alpskih dolinah pa še kakšno stopinjo ali dve manj. Foto: meteologix

Tudi v nedeljo bo vreme kot naročeno za izlet v naravo ali skok na Obalo. Zjutraj se bo lahko ponekod še zadrževala megla, dan pa bo sončen in jasen. 

Morje: v dobrih dveh tednih od 29 do 20 stopinj Celzija

Burja v zadnjih dneh je še dodatno ohladila naše morje. Pri Kopru so na agenciji za okolje še pred dobrima dvema tednoma namerili 29 stopinj Celzija. Po izraziti ohladitvi in nato še burji, ki je danes sicer oslabela in bo do jutri ponehala, je temperatura morja padla za kar devet stopinj Celzija. 

Ob izrazitem padcu temperature vode je skok v morje primeren le še za tiste najpogumnejše. 

Strm padec temperature morja od 4. 9. 2024 do danes. | Foto: Arso Strm padec temperature morja od 4. 9. 2024 do danes. Foto: Arso

David Florjančič
Novice Siolov vremenoslovec David Florjančič: "Ljudje od nas včasih pričakujejo nemogoče"
Robert Erjavec
Novice Robiju Erjavcu v spomin: sodelavci in vaščani postavili vremensko postajo #foto
Ne spreglejte