Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

žled pomoč

Četrtek, 6. 2. 2014, 11.57

8 let

Solidarnost med Slovenci: brezplačna malica, topla postelja in urejena pričeska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ledeni oklep je sicer ohromil velik del države, a ljudi vseeno ni pustil hladnih. Poleg gasilcev, drugih delavcev na terenu ter humanitarnih organizacij so se s pomočjo oglasili frizerji in gostinci.

"Vsem, ki ste zaradi izrednih vremenskih razmer brez elektrike in vode, do petka nudimo brezplačno pranje las in frizuro," je po Facebooku zaokrožilo sporočilo ekipe frizerjev Subrina Studia v Ljubljani. Naročila sprejemajo na številki 01 47 09 103.

Njihov glas se je hitro razširil, poklicalo pa jih je že veliko ljudi. "Ljudje so zelo hvaležni, nam je pa lepo, če lahko pomagamo in jim vsaj malo polepšamo dan," je dejala frizerka Mojca Velner.

Topla brezplačna ležišča v Ajdovščini Prebivalcem prizadetih območij je s toplimi prenočišči na pomoč priskočil tudi javni zavod Mladinski hotel Hiša mladih Ajdovščina. "Smo ekipa mladih, ki sočustvuje in želi pomagati ljudem v stiki," pravi vodja Matej Likar. Na voljo je 30 ležišč.

"Mogoče je slišati grdo, a hvala bogu se do zdaj ni še nihče odzval. Samo ena družina s Postojnskega se je javila, da bodo mogoče prišli konec tedna. Pravim, hvala bogu, ker osebno ne vem točno, kakšne so razmere, vem pa, da je ljudem težko zapustiti lastno hišo," je dejal Likar.

Brezplačna malica V teh dneh še posebno ne gre pozabiti vseh tistih, ki se prostovoljno ali po službeni dolžnosti dan in noč trudijo normalizirati razmere. Vsem, ki delajo v okolici Ptuja, se je z brezplačno malico želel zahvaliti lastnik gostilne pri Ovinku Borut Berlak.

"To je ena majhna zahvala za njihovo požrtvovalnost, saj brez njih ne bi mogli normalno delovati in gostje niti ne bi mogli do nas. Gre za en skromen prispevek," je dejal.

Krizni center V Postojni so medtem vzpostavili krizni center, ki se nahaja v večnamenski dvorani šolskega centra. Občani se tam lahko pogrejejo, napolnijo svoje mobilne telefone ter se okrepčajo s toplim obrokom.

Za krizni center v Brežicah že zbirajo hrano, ki jo bodo popoldne odpeljali v Postojno. Zbirni mesti sta v Mladinskem centru ter v frizerskem salonu Barbara Oštrbenk.

Ne spreglejte