Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
7.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ivan Radan pripor

Petek, 22. 5. 2015, 7.28

8 let

Sodišče zavrnilo Radanovo pritožbo, osumljenec ostaja v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je danes zavrnil pritožbo na sklep o priporu zdravnika Ivana Radana, ki ga sumijo sedmih umorov, so tudi uradno sporočili s sodišča.

Mesec dni bo preživel v priporu Radan, ki je zaradi samopoškodbe sicer še vedno na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, bo torej mesec dni v priporu.

Nekdanjega zaposlenega v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana policija sumi storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

Še vedno na zdravljenju Tožilstvo je za Radana po torkovem osemurnem zaslišanju predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Preiskovalna sodnica je sledila predlogu tožilstva z utemeljitvijo, da ima Radan še vedno zdravniško licenco in bi zato lahko še naprej izvrševal kazniva dejanja zoper zdravje ljudi. Tožilstvo je predlagalo tudi uvedbo sodne preiskave, o čemer sodišče še ni odločilo.

Radan sicer trenutno ni v priporu, saj so ga zaradi samopoškodovanja z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Tam ga varujejo pravosodni policisti.

Premier Cerar svari zdravnike

Premier Miro Cerar se je prvič odzval na primer Radan in dejal, da bo nad zdravstvom obvisela "zelo temna lisa", če se izkaže, da so obtožbe utemeljene. Kot je dejal premier Miro Cerar, je še posebej pomembno, da se v zdravniški zbornici in zdravstvenih organizacijah čim prej ugotovi dejansko stanje in da se sprejmejo odločitve. V tem smislu je tudi poziv ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc vodstvu Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana k odstopu, je dodal Cerar ob robu vrha vzhodnega partnerstva v Rigi.

Premier zdravnike svari, da "če bodo prepočasni ali lažno stanovsko solidarni, kar se včasih dogaja v slovenskih poklicnih skupinah, bo to škodovalo tako njim samim kot seveda posledično tudi vsem nam".

Ne spreglejte