SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče: Onkološki inštitut ni upravičen do povračila 7,6 milijona evrov

1

termometer

Višje sodišče je pritrdilo ljubljanskemu okrožnemu sodišču, ki je februarja razsodilo, da onkološki inštitut ni upravičen do povračila 7,6 milijona evrov neporabljenih sredstev za zdravila od ZZZS.

Kot so poudarili na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), je tožba onkološkega inštituta neprimeren način reševanja sistemskih vprašanj glede na dejstvo, da je prav temu namenjen zakonsko predpisan postopek partnerskega dogovarjanja o financiranju programov zdravstvenih storitev. V okviru tega sodeluje tudi Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, ki v procesu dogovarjanja zastopa interese onkološkega inštituta, poroča Delo.

Ob tem so še opozorili, da je bilo poslovanje onkološkega inštituta tudi v letu 2013 (že tretje leto zapored) pozitivno, saj je kljub varčevalnim ukrepom v zdravstvu posloval s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 492.909 evrov. Sodba višjega sodišča je po oceni Onkološkega inštituta Ljubljana nezakonita in nepravilna. Obremenjena je s kršitvami tako v postopkovnem kot vsebinskem smislu, je zapisal generalni direktor inštituta Janez Remškar.

Onkološki inštitut bo po Remškarjevih besedah na Vrhovno sodišče RS vložil zahtevo za revizijo, in sicer zaradi bistvenih kršitev določb pravdnega postopka, saj je sodišče druge stopnje določbe zakonov in ustave uporabilo nepravilno, kar je vplivalo na zakonitost in pravilnost sodbe. Prav tako pa je sodišče druge stopnje zmotno uporabilo materialno pravo, je pojasnil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin