Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

volitve

Četrtek, 19. 6. 2014, 10.53

8 let

SLS vsem strankam v podpis ponuja zavezo o državniški drži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po besedah predsednika SLS Franca Bogoviča bi se z deklaracijo stranke dogovorile, da takoj po volitvah začnejo izpeljavo ključnih petih projektov za izboljšanje stanja v Sloveniji.

SLS je vsem političnim strankam, ki bodo nastopile na predčasnih parlamentarnih volitvah, v podpis ponudila zavezo o državniški drži.

Franc Bogovič je dejal, da se vsi zavedamo, da je Slovenija v nezavidljivem položaju. V takšnem položaju se je znašla tudi zato, ker se politika ne zna dogovoriti in išče drobnjakarske politikantske teme, ne osredotoča pa se na ključne težave.

Da bi se predvolilna kampanja pred tokratnimi volitvami osredotočila na ključne teme, so vsem političnim akterjem posredovali pobudo za podpis zaveze o državniški drži z naslovom Deklaracija 5.

Najpomembnejši projekti, h katerim bi se stranke zavezale S podpisom deklaracije naj bi se stranke zavezale, da se bodo takoj po volitvah lotile izpeljave najpomembnejših petih projektov za izboljšanje stanja v Sloveniji. To so zdravstvena reforma, ureditev javnih financ in uveljavitev fiskalnega pravila, izboljšanje poslovnega okolja, enakomeren razvoj Slovenije ter izboljšanje pravne države in dvig etičnega delovanja politikov.

Stranke bi se s podpisom deklaracije zavezale, da bodo takoj po volitvah, ne glede na volilni izid in sodelovanje v novi vladni koaliciji ali opoziciji, konstruktivno sodelovale pri izvedbi omenjenih projektov in se pri tem odpovedale vsakršnim dejanjem, s katerimi bi preprečevali ali odlagali njihovo izvedbo, vključno z referendumom.

Deklaracija sicer ne prejudicira nobene morebitne vladne koalicije, strank pa tudi ne zavezuje k drugim projektom. SLS politične stranke poziva, naj v tednu dni predlagajo morebitne izboljšave besedila deklaracije, ki naj bi jo podpisali 4. julija.

Ne spreglejte