Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pregled dneva

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 20.18

8 let

Sloveniji zmanjkuje časa, Evropski komisiji pa denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem je zavrnil očitke, da bi bila Slovenija poskusni zajček. Dejstvo, da proces pregleda bank traja dlje, kot bi si želeli, kaže na to, kako zapleten je, je zatrdil.

Šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem je opozoril, da Slovenijo in evropske partnerice čaka še veliko dela, a ključno se mu zdi, da se te naloge opravijo dobro in da pregled bank sledi najvišjim standardom. Tako naj bi zagotovili, da bodo lahko tako slovenski državljani kot finančni vlagatelji prepričani, da bodo slovenske banke v prihodnje v dobri kondiciji.

Če Evropski parlament (EP) še na tem zasedanju ne potrdi tako imenovane spremembe proračuna številka šest za leto 2013, ki bi odprla pot do dodatnih 2,7 milijarde evrov, ni mogoče izključiti, da bo komisija v sredini novembra plačilno nesposobna. Zaradi teh izrednih razmer v Bruslju Svet EU zdaj zahteva postopanje po nujnem postopku.

V Evropski uniji vsako leto v povprečju izgine milijon otrok – od tistih, ki pobegnejo, do ugrabitev znotraj družine ali tistih, ki jih ugrabijo tujci. V pomoč njim in svojcem je EU vzpostavil dežurno telefonsko linijo 116 000, na voljo je tudi v Sloveniji. Skupno je evropski klicni center lani prejel skoraj 90 tisoč klicev, od tega se jih je dve tretjini nanašalo na pobeg od doma, tretjina pa na ugrabitev, ki naj bi jo izvedel eden od staršev.

Na vprašanje, ali bo SD zaradi imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper zapustila koalicijo, saj je Igor Lukšič to napovedal konec avgusta, predsednik SD ni odgovoril neposredno. Dejal je, da ne gre samo za Gašparja Mišiča, ampak za omenjene kriterije.

Z upadanjem cen nepremičnin so se znižale tudi najemnine. V Ljubljani so po nekaterih ocenah upadle tudi za 30 odstotkov. Če je bilo treba še pred nekaj leti za dvosobno stanovanje v velikosti 50 kvadratnih metrov odšteti več kot 500 evrov, se takšno stanovanje danes v prestolnici dobi tudi že za 400 evrov.

Jovanka Broz je bila zahtevna, vendar je znala ceniti dobro opravljeno delo in tudi pohvaliti, je za Planet Siol.net povedal Jožef Oseli, ki je v rezidenci nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita na Brdu pri Kranju skupaj z ženo Metko bedel nad strežbo in organizacijo dogodkov.

Ne spreglejte