Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2020,
10.02

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,87

29

Natisni članek

virus epidemija Koronavirus

Petek, 14. 8. 2020, 10.02

3 leta, 8 mesecev

V četrtek skoraj 40 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,87

29

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus | Foto Matej Povše/ UKC Ljubljana

Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

Včeraj smo v Sloveniji ob 937 pripravljenih testih potrdili 37 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ po 3. aprilu. Umrl ni nihče, število smrtnih žrtev je tako še vedno 129. 21 okuženih je starih do 34 let.

Posnetek zaslona Kacin
Novice Hrvaški mediji: Kacin je po vrnitvi iz Hrvaške začel "groziti" z rdečim seznamom

Od začetka epidemije do danes smo v Sloveniji skupaj potrdili 2.369 primerov okužbe ob opravljenih 141.879 testih, navaja sledilnik za covid-19. Trenutno aktivno okuženih je 213 ljudi. Število hospitaliziranih oseb je 18, od tega so trije bolniki na intenzivni negi.  

 

Nove okužbe so včeraj potrdili v 23 občinah, največ, enajst, v Ljubljani. Po dva primera okužbe so potrdili v občinah Kamnik, Novo mesto in Brezovica. Po eno okužbo so potrdili v občinah Celje, Kranj, Grosuplje, Hrastnik, Ribnica, Prevalje, Rogaška Slatina, Rogatec, Šentjur, Maribor, Šenčur, Žalec, Ajdovščina, Braslovče, Gornja Radgona, Komenda, Muta, Sevnica in Vojnik. En primer so potrdili tudi pri tujem državljanu.

Po podatkih sledilnika za covid-19 je med potrjenimi na novo okuženimi kar 20 takšnih, ki prihajajo iz starostne skupine od 15 do 34 let, enajst primerov so potrdili v starostni skupini od 35 do 54 let, tri primere v starostni skupini od 55 do 74 let ter dva primera v starostni skupini od 75 do 85+ let. En primer okužbe so odkrili tudi v najmlajši starostni skupini od 5 do 14 let.

Na epidemiološke razmere v regiji, se je danes na Twitterju odzval Kacin, ki je dejal, da rezultati testiranj na bolezen covid-19 skrbijo vse. "Uvoza iz Hrvaške je vse (pre) več, zdaj še iz Južne Dalmacije," je dejal in dodal, da bo slovenska vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. "Nihče, ne otroci, ne dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav," je bil jasen Kacin.
Jelko Kacin
Novice Kacin razkril tri največje težave Hrvaške #video

V Domu starejših Hrastnik še ena okužba pri oskrbovancu

V Hrastniku, ki je v zadnjih tednih žarišče okužbe z novim koronavirusom, so v četrtek vzeli štiri brise, od tega dva v tamkajšnjem domu starejših. Pri enem oskrbovancu doma so potrdili okužbo, so sporočili s hrastniške občine. Trenutno je aktivno okuženih 28 stanovalcev v domu in pet zaposlenih.

Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je bilo skupaj z novim koronavirusom okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih. Do zdaj je umrlo devet stanovalcev tamkajšnjega doma za starejše občane, ki so imeli covid-19. Od izbruha okužbe 10. julija do danes je v domu ozdravelo šest zaposlenih in 13 stanovalcev, ki so bili okuženi z novim koronavirusom, piše STA.

DSO Hrastnik | Foto: STA , Foto: STA ,

V Domu starejših občanov Novo mesto pri četrtkovem drugem testiranju 57 stanovalcev negovalnega oddelka in 13 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko in so po potrditvi njene okužbe ostali doma, niso odkrili okužbe z novim koronavirusom. Dom sicer ostaja zaprt za obiskovalce, če ne bo sprememb stanja, bodo obiske vnovič dovolili predvidoma po 24. avgustu.

Direktorica Doma starejših občanov Novo mesto Milena Dular je za STA povedala, da bodo omenjene stanovalce teden dni še opazovali. Če ne bo nepredvidenih zapletov, pa bodo dom vnovič odprli za obiske. Vse bo potekalo v skladu s strokovnimi priporočili in navodili, kar pomeni, da bodo morali biti obiski napovedani in časovno omejeni ter ob upoštevanju vseh preventivnih in zaščitnih ukrepov. Testirani zaposleni se lahko od danes vrnejo v službo, je dodala Dularjeva.

Jelko Kacin
Novice Kacin opozarja, da bi se lahko Hrvaška hitro znašla na rdečem seznamu
Ne spreglejte