Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
12.17

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SDS Ljubljana tržnica

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 12.17

5 let, 1 mesec

SDS za nadzor nad zakonitostjo akta o JZP za izvedbo projekta parkirne hiše Tržnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svetniki SDS v ljubljanskem mestnem svetu so ministrstvu za finance poslali pobudo, da izvrši nadzorstvo nad zakonitostjo akta o javno-zasebnem partnerstvu v zvezi s parkiriščem pod tržnico.

gre za akt o javno-zasebnem partnerstvu (JZP) za izvedbo projekta Podzemna parkirna hiša Tržnica, prizidek k Mahrovi hiši, ureditev Vodnikovega trga in podzemna parkirna hiša Krekov trg z ureditvijo Krekovega trga.

"Akt o JZP ni v skladu z zakonom in podzakonskimi akti" Svetniška skupina SDS v Mestnem svetu Mestne občine Ljubljana (MOL) ministrstvo za finance poziva, da v okviru izvedbe nadzora opozori mestni svet, da akt o JZP ni v skladu z zakonom in podzakonskimi akti, ki urejajo javne investicije, ter mestnemu svetu MOL naloži, da ga odpravi v roku dveh mesecev od prejema opozorila.

V obrazložitvi svetniška skupina navaja, da so v razpravi v mestnem svetu svetniki opozarjali, da sprejem akta o JZP ni v skladu s predpisano zakonodajo, vendar župan Zoran Janković ter strokovne službe MOL teh opozoril niso upoštevali.

Poleg tega MOL po navedbah svetniške skupine ni opravil predhodnega postopka, na podlagi katerega se sprejme odločitev o izvedbi projekta JZP oziroma o zaključku postopka. Investicijski elaborat, na podlagi katerega bi svetniki lahko ugotovili izpolnjevanje ekonomskih, pravnih, tehničnih, okoljevarstvenih in drugih pogojev za izvedbo projekta in sklenitev razmerja JZP, do seje sveta po njihovih navedbah ni bil pripravljen.

Očitki o kršitvi statuta MOL in zlorabi pooblastil Prav tako mestni svetniki med gradivom niso prejeli po uredbi o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ zahtevane dokumentacije oziroma dokumenta identifikacije investicijskega projekta, predinvesticijske zasnove in investicijskega programa.

Svetniška skupina SDS mestnemu svetu pri tem očita tudi kršitev statuta MOL in zlorabo pooblastil.

Ne spreglejte