SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Regijsko srečanje literarnega festivala Urška 2012

1

termometer

Srečanje za Celjsko in Koroško Mednarodnega festivala mlade literature Urška 2012 bo letos na Ravnah na Koroškem v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS Območne izpostave Ravne.

Prijavljenih je 11 avtorjev od Celja do Koroške, med njimi sta dva Ravenčana: Barbara Žverc in Jože Prednik. Literarno delavnico bo vodil pesnik in urednik Blaž Prapotnik. Povedal je, da je na natečaj prispela predvsem poezija, odlomek iz proznega besedila je samo eden. Nekatere pesmi so čisto začetniške, nekaj od njih pa že kaže izpiljen pesniški jezik in so zelo dobre. Na literarni delavnici se bodo pogovarjali o njihovih pomanjkljivostih in dobrih straneh, prisotni bodo dobili tudi kak nasvet, dva ali trije pa bodo izbrani za naprej, za srečanje festivala Urška na državnem nivoju.

Regijsko srečanje v okviru Mednarodnega festivala mlade literature Urška 2012, ki združuje neuveljavljene in uveljavljajoče se avtorje pišoče v slovenskem jeziku, bo v petek, 10. februarja ob 16. uri v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah. Kulturni program bo sooblikovala citrarka Tina Kseneman.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin