Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
14.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 14.17

6 let, 6 mesecev

Projekta za večjo vključenost državljanov v evropske politike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Evropska komisija sofinancira projekta Padgets in Zmeden od politike, katerih namen je povečati vključenost državljanov in javnosti v delo Evropskega parlamenta ter v evropske politike.

Padgets je triletni projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija. Cilj projekta, ki bo potekal do konca letošnjega leta, je, da bi se lahko politični odločevalci prek socialnih medijev posvetovali s civilno družbo o različnih temah. Eden od partnerjev projekta je slovenski Center za podporo razvoju eUpravljanja CeGD.

Minuli teden se je etsu začela razprava o Acti Minuli teden se je na Padgetsu začela razprava o Acti in je dostopna prek računa evropske poslanke Tanje Fajon na Twitterju na naslovu http://t.co/FJmmaTLL. Sledile naj bi tudi razprave ostalih evropskih poslancev iz Slovenije na temo migracij in energetske učinkovitosti.

Več informacij o Padgetsu je na voljo na www.padgets.eu.

Sodelovanje tudi v moderiranih spletnih razpravah Spletno mesto Zmeden od politike (Puzzled by Policy) je konkretno namenjeno vključevanju državljanov v migracijsko politiko in omogoča uporabnikom, da primerjajo svoja migracijska stališča z nacionalnimi in migracijskimi politikami EU ter stališči političnih strank. Uporabniki svetovnega spleta lahko sodelujejo tudi v moderiranih spletnih razpravah.

Te so tudi v slovenskem jeziku in so jih odprle slovenske nevladne organizacije Slovenska filantropija, društvo Odnos, platforma Rizom in zainteresirani posamezniki. Slovenske razprave se nanašajo na problematiko otrok brez spremstva, zaposlovanje prosilcev za azil in begunce, socialne pravice in možnosti migrantov, univerzalni temeljni dohodek za imigrante in program za premeščanje beguncev iz Malte (Eurema).

V spletnih razpravah pa je bilo objavljeno 535 prispevkov Spletno mesto je prilagojeno migracijskim politikam v Grčiji, na Madžarskem, v Italiji in Španiji ter ravni Evropske unije. V prvih petih mesecih je spletno mesto obiskalo 3450 uporabnikov interneta, v spletnih razpravah pa je bilo objavljeno 535 prispevkov. V projekt Zmedeno od politike se je moč vključiti s klikom na http://join.puzzledbypolicy.eu.

Ne spreglejte